Temperamenttia.

Muistatteko kun vinkkasin teille kivasta luonnetestistä maaliskuussa?
No pari päivää sitten löysin jälleen yhden testin, jolla erotellaan erilaisia persoonallisuustyyppejä. Törmäsin jaotteluun Vilma P:n blogissa ja etsin testin netistä.

Testaamaan pääset TÄÄLLÄ.

Vaikka et ymmärtäisi testiä (siis enkkua), on kiva katsoa tuloksista mihin voisi kuulua! 
Suomenkieliset tulokset Vilman blogista lainattuna (Kiitos vielä Vilma, että saan lainata!)

Sangviinikko

+ Aktiivinen. Sponttaani. Kiihkeä. Ulospäinsuuntautunut. Pirteä. Huoleton. Toivoa täynnä. Elää hetkessä. Seurallinen. Taipuvainen kujeisiin. Esiintyjätyyppi. Ei ota mitään kovin vakavasti. Lukuisia ystäviä. Positiivinen. Toimii tunteiden pohjalta. Ymmärtää muita. Viehätysvoimainen. Hellä. Tunteellinen. Avoin. Nauttiva.

− Itsekeskeinen. Epäluotettava. Pyrkii miellyttämään. Ailahteleva. Pinnallinen. Aloittaa paljon asioita, joita ei saa päätökseen. Löysä omatunto. Puhuu helposti itsensä puhtaaksi muiden ja omien silmien edessä, vaikka todellisuus olisi toinen. Kyllästyy ja uupuu työhönsä nopeasti, mutta jaksaisi loputtomiin pelata ja leikkiä. Ei kovin pitkäjänteinen. Ei varsinaisesti ajattele tai mietiskele.

“Sinulla on heikko tahto ja huono itsekuri, mikä saattaa johtaa lihomiseen. Olet altis seksuaalisille kiusauksille, koska sinulla on luontaista viehätysvoimaa ja aitoa kiinnostusta toisiin ihmisiin. Et osaa pitää järjestystä: kotisi ja työhuoneesi eivät kestäisi tupatarkastusta.”

Sangviinikko ja melankolikko ovat taipuvaisimpia itkemään.


Melankolikko


+ Älykäs. Monipuolisesti lahjakas. Herkkä. Tunteellinen. Ajattelevainen. Analysoiva. Empaattinen. Uskollinen. Perusteellinen. Uhrautuvainen. Lojaali. Kova itsekuri. Pohtiva. Syvällinen. Luotettava. Tunnollinen. Taipumus perfektionismiin.

− Helppo luisua kielteiseen ajatukseen. Vaikea miellyttää. Luontaista taipumusta masentuneisuuteen ja valittamiseen. Suurentelee itseensä vaikuttavia asioita. Ystävystyy hitaasti ja odottaa muiden tekevän aloitteen. Kantaa huolta kaikesta. Surumielinen. Sulkeutunut. Ärtynyt. Ylpeä. Epäkäytännöllinen. Epäröivä. Kriittinen. Arka. Helposti loukkaantuva. Itsekeskeinen.

Ei lupaa helposti mitään, koska pyrkii niin sitkeästi pitämään sanansa ja hänen on harkittava tarkoin pystyykö siihen.

“Epätavallista lahjakkuutta varjostavat epätavallisen suuret huonot puolet, jotka voivatkin mitätöidä melankolikon aikaansaannokset tyystin. Monet maailman merkittävimmistä tutkijoista, luonnontieteilijöistä, taiteilijoista, säveltäjistä, filosofeista, keksijöistä ja teoreetikoista ovat kuitenkin olleet melankolikkoja.”


Koleerikko

+ Käytännöllinen (vähemmän esteettinen). Toiminnallinen. Voimakastahtoinen. Optimistinen. Ulospäinsuuntautunut. Suunnitelmallinen. Tavoitteellinen. Tuottelias. Ovela. Johtajatyyppi. Päällepäsmäri. Muutoshaluinen. Vallankumouksellinen. Pitää loistosta, esiintymisestä ja muodollisuuksista. Neuvokas. Rohkea. Itseensä luottava.

− Kova/tunteeton. Komenteleva. Äkkipikainen. Kärsimätön. Itsetietoinen. Jopa julma. Osaa olla ivallinen. Ihmisten auttaminen ei johdu todennäköisesti intensiivisestä myötätunnosta vaan toiminnan halusta. Kaipaa sillon tällöin vihan pitoa. Itserakas. Ylpeä.

“Mitä enemmän koleerikkoa vastustetaan ja estellään, sen kovemmin hän vain rynnii eteenpäin. Voisi olla hyvä rakennusurakoitsija, kampanjapäällikkö, poliitikko tai järjestysmies.”


Flegmaatikko


+ Tulee toimeen kaikkien kanssa, tasapainoinen, levollinen, rauhallinen, ei pingota, pidetty, nokkela, tarkkaileva, Käytännöllinen. Huolellinen. Viimeistelijä. Hyväntuulinen. Mukavuudenhaluinen. Rauhaa rakastava. Osaa järjestellä ja organisoida. Parhaimmillaan rankoissa olosuhteissa. Lämpenee hitaasti. Toimii periaatteiden eikä vaiston mukaan. Hauska. Tutkijatyyppi.

− Motivaation puute. Velttous. Saamattomuus. Vaara joutua suhteessa tossun alle. Kiinnostuksen ja intohimon puute. Liika mukavuuden halu.

Flegmaatikolla on kyky tarkastella elämää kuin ulkopuolisena mikä on koleeriselle luonteelle vastakohtaista.

“Toisaalta kenraalit ovat usein joko koleerikkoja tai flegmaatikkoja. Flegmaatikoista tulee hyviä diplomaatteja, sillä he ovat rauhaa rakentavia. Monet koomikot, lääkärit, tiedemiehet ja toimittajat ovat flegmaatikkoja. Flegmaatikot eivät vapaaehtoisesti tahdo ottaa johtotehtäviä vastaan, vaikka heillä tyypillisesti on edellytyksiä johtamiseen.”
No, vastasiko ne tulokset hyvin totuutta?
Itse löysin itseni hyvin helposti jaottelusta ja testikin osoitti, että olen parantumaton Melankolikko, vaikka ihan joka sanaa en allekirjoitakaan ;)


Tässä vielä linkkejä:


16 kommenttia:

 1. Nuohan ovat juuri Steinerin käyttämät tyypittelyt - edelleen steinerkouluissa oppilaat jaotellaan (mm. istumajärjestys) sen mukaan, minkä opettaja katsoo olevan oppilaan temperamentin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva, kun kerroit, mielenkiintoista kuulla :)

   Poista
 2. Mäki sain melankolikon, mut en kyl tunnista siitä itseäni.. Tunnistan itseni enemmänki tosta flegmaatikosta :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä sä olet sitten sekoitus niitä tai flegmaatikko, jos se tuntuu omammalta ;)

   Poista
 3. Kiitos, että kysyit ja kommentoit blogiini koska sitä kautta löysin sun blogin taas. Seurasin nimittäin aktiivisesti sun blogia teidän häiden aikoihin ja sitä ennen.. :D Hauska yhteensattuma. Ja sulla on kyl tosi kaunis blogi, että varmasti jään nytkin seuraamaan!

  Anonyymi: En tiennytkään, että tuota jaottelua käytetään Steinerkouluissa, kiitos kiinnostavasta lisätiedosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no onpas hauska kuulla! En edes muista enää mitä kautta blogisi tuli esiin, mutta tosi kiva, että löysin myös sinut :) Kiitos itsellesi! <3

   Poista
 4. Oi, mä tykkään kanssa hullusti tällaisista testeistä, painelen saman tein tekemään tämän:). Ihanaa päivää muru! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on niin hauskoja varsinkin jos tulokset osuvat aika kohdilleen ;) Samoin ystäväiseni <3

   Poista
 5. Tein kanssa ja sain myös melankolikon, toisaalta osui kyllä ihan oikeaan, vaikkei nuo ihan kaikki piirteet olekaan itselle ominaisia. Ihan kiinnostava testi kieltämättä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meitähän on täällä paljon mitä nyt katselin kommentteja :) Ei varmaan kaikki aina osukaan kohdilleen tai ei ainakaan ole niitä näkyvimpiä puolia itsessä :)

   Poista
 6. Kiitti linkkivinkistä :) Mä olin kans melankolikko ja tunnistin kyllä itseni oikein hyvinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, näitä on kiva jakaa :)

   Poista
 7. Hehe. Sain myös melankoliaan viittaavan tuloksen. :D Tuo flegmaatikko osuisi kuvauksen perusteella myös lähelle, etten varsinaisesti tiedä, kumpaa sitten olenkaan.
  Tein sen aiemmankin linkkaamasi testin silloin ja sen antamat kuvaukset osuivat silloin myös hyvin..tuolloin olin joko "Tutkiva Asiantuntija" tai "Uskollinen Kyseenalaistaja". Pitääpä tehdä toi testi uudelleen, että minkä tuloksen saankaan.

  Tuollaiset testit on hyviä siinä mielessä, että sellaisten jälkeen yleensä muistaa pohtia paremmin omia vahvuuksia ja heikkouksia - ja ne heikkoudetkin on helpompi kääntää vahvuuksiksi silloin, kun ne osaa tunnistaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas meitä riittää :D Ja jännä, että nuo kaksi vaihtoehtoa nousee, kun minusta niissä on niin erilaisia asioita mm. melankolikko vaikuttaa sellaiselta tunteen mukaan kulkevalta ja flegmaatikko taas on kauhean järjestelmällisen oloinen jne. Mutta tuskin näissä kaikki osuukaan kohdalleen! Esim. en mielestäni itse kanna huolta kaikesta vaan päinvastoin en jaksaisi ikinä pitää päässäni kaikkia maailman huolia ja murheita :))

   Oot oikeassa, että näiden kautta kyllä oppii erottelemaan puolia itsestään ja hyvien asioiden joukossa huonommatkaan ei tunnu niin pahalta :)

   Poista
 8. Jeij, testi! Rakastan näitä tällaisia luonneanalyyseja. Melankolikkoa heitettiin tännekin ja tunnistan tuosta kyllä itseni, vaikka en oikein haluaisikaan.. :D

  VastaaPoista
 9. Mäkin rakastan tällaisia testejä! Kiitos siis kovati linkeistä!

  Haluaisin myös tehsä aiheesta postauksen omaan blogiini. Onko ok, jos linkitän tämän sinun postauksen?

  VastaaPoista