Erilaisia asuntoja maailmalta.

Eksyin tämmöiselle Oikotien Asuntokuume-sivustolle ja löysin vähän erilaisia koteja maailmalta.
Loppupeleissä sitä ei itse kaipaa mitään ihmeellisiä ratkaisuja omaan kotiinsa. Kunhan olisi siistiä, tunnelmallista ja kodin tuntua. On silti hauskaa katsoa miten joku toinen asuu vaikka vanhassa kirkossa!


Tämä loft-asunto sijaitsee viktoriaanisessa kirkossa Notting Hillissä. Moderni 400 neliöinen asunto löytyy 1853 rakennetun kirkon kahdesta ylimmästä kerroksesta. Aika mieletön ulkoasu eikä taida heti tulla tilanpuutettakaan.


Jos kaipaat luonnon rauhaan, metsän keskelle, on tämä asunto juuri sitä.
Omaan silmääni betoni on kuitenkin liian kylmää ja keskeneräisen näköistä. Puut terassilla kuitenkin ihana idea!


Miten olisi pilvenmuotoinen talo?
Huolimatta pilvestä pääsi päällä, tässä australialaisessa talossa aurinkoakin riittäisi ihan varmasti! Mikäpä siinä lekotellessa tuon altaan reunalla.


Vanhoissa asemarakennuksissa on sitä jotakin! Tämä perusteellisesti remontoitu kesäinen koti uima-altaineen sijaitsee Gotlannissa. Kelpais mulle. Tsuku tsuku!


Pientä etanaa tai väärinpäin käännettyä venettä muistuttava talo sijaitsee myös Ruotsissa.
"Tärkein tavoite talon suunnittelussa oli tehdä jotain, mikä on mahdollisimman kaukana urbaanista maisemasta." 

Itselleni tuli heti mieleen Seurasaaressa sijaitseva Kalevalakehto.


Tämä laatikkomainen metsän keskelle pystytetty "The Brain" on suunniteltu alunperin ateljeeksi erään elokuvantekijän tarpeisiin. Valoa riittää ja luonnosta on varmasti kautta aikain saatu inspiraatiota työlle. Kiva paikka päivällä, mutta pimeän tullen tämä tyttö tärisisi varmasti jossain nurkassa ;)


Onko siellä kellään ongelmia miten saisi Lamborghinin parkkeerattua tyylikkäästi kotona?
Tässäpä ratkaisu! Singaporelaisessa Hamilton Scotts-pilvenpiirtäjässä voit nimittäin ajaa autosi erikoissuunniteltuun autohissiin, joka nostaa sinut vaikka sitten 30. kerroksessa sijaitsevaan kotiisi. Talon jokaisessa asunnossa on lasiseinällä olohuoneesta erotettu kaksipaikkainen autotalli, joten autovarkaitakaan tarvii tuskin pelätä..


Kuvalähteet tekstien yhteydessä / Tiedot Asuntokuume-sivulta


Kivaa keskiviikkoa!

6 kommenttia:

 1. Musta on aina hauska katsella muiden asuntoja mimmoisia ratkaisuja ihmiset on tehneet ja missä ne asuu. Noista kauhean monessa tuntisin kyllä olevani akvaariossa :D Lasiseinät on kivoja, mutta ei joka seinä.

  Kiitos ihanasta haaveiluhetki postauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas huomaan kaipaavani sellaisia lattiasta kattoon-ikkunoita, mutta kaikkein mieluiten siellä lasien takana näkyisi aavaa merta ;) Metsäkin käy, mutta sen kanssa alkaa helposti mielikuvitus laukata..
   Nämä asunnot nyt taisi olla vähän liiankin erikoisia ja vähempikin riittäisi, mutta haaveilu on hauskaa, kuten sanoit :))

   Poista
 2. Aina sitä kyllä yllättyy, että mihin se ihmisen mielikuvitus voi viedä. Ehdoton lemppari on toi pilvenmuotoinen talo! Jotenkin niin söpö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Tuolla sivulla on vielä paljon lisää :) Kaikki tämmöinen "poikkeava" on niin mukavan virkistävää!

   Poista
 3. Eli kaikenlaista olisi tarjolla, vautsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vaikka ja mitä ihmiset keksii :)

   Poista