Taivaalla!

No nyt se päivä viimein tuli, kun pääsimme miehen kanssa taivaalle!
Menimme siis viime kesänä naimisiin ja ostin huomenlahjaksi kuumailmapallolennot meille molemmille. Lento oli ollut haaveena jo pitkään ja nyt sille tuli loistava tilaisuus.

Jo viime kesänä yritettiin lentoa, mutta sen ollessa erittäin sääherkkä laji, ilmaan emme koskaan päässeet. Myös tänä kesänä tuli yritettyä useampi kerta, mutta aina tuli peruutusviesti puhelimeen puuskaisen tuulen tai muun samantapaisen syyn takia.

Lauantainakin oli kovin tuulista täällä etelässä, mutta siitä huolimatta saimme viestin, että kokoontuminen tapahtuisi Malmin lentokentällä klo 19.
Siellä selvisi, että lento todennäköisesti onnistuu, mutta meidän täytyisi ajella Nurmijärvelle tyynemmän sään perässä. Se oli tietysti hieman pettymys, koska kaikista parhainta olisi ollut nähdä Helsingin keskusta yläilmoista ja kaikki ne tutut paikat, joissa on vuosien varrella käynyt. Oltiin miehen kanssa kaikesta huolimatta tosi innoissamme, koska luulen, että lento on meille once in a lifetime-juttu :)


Nurmijärvellä kokeiltiin vielä ilmapallolla, että kannattaako lentoon lähteä. Ilmapallo leijaili hiljalleen pois, joten mahiksia oli. Silti ilmassa väreili kokoajan sellainen pieni jännitys. Lentäjät soittelivat puhelimella toisilleen sekä lennonjohtoon ja huutelivat kaikenlaisia koodijuttuja kentällä. Yhteensä kolme korillista ihmisiä jännitti onnistuuko lento tällä kertaa.


Meidän porukassa oli 13 lentoon lähtijää ja lentäjä jakoi meidät neljään lokeroon. Kuumailmapallon korissa oli viisi lokeroa, joista keskimmäinen oli varattu lentäjälle. Loput jaettiin painon mukaan, jotta se jakautuisi tasaisesti.
Oli tosi hauskaa nähdä miten pallo kasataan lentokuntoon. Osa otti valokuvia pallon sisällä sen täyttyessä ilmalla. Pallon koko yllätti, vaikka osasin arvata, että sen täytyy olla tosi suuri :)


Kun pallo oli täynnä ilmaa ja kohosi hiljalleen ylös, saimme käskyn kiivetä ripeästi kyytiin. Osa miehistä oli pallon toisessa päässä pitämässä köysistä kiinni ja mua tietenkin jännitti, että ehtiikö ne ollenkaan kyytiin ennenkuin jo sekunnissa noustiinkin ilmaan.

Korkeanpaikankammoisena jalat tärisi aikalailla, mutta nousu oli lopulta niin nopea, ettei ehtinyt liikaa miettimään. Yläilmoissa korkeuden taju vähän hälvenee ja pystyin sentään kaivamaan kameran laukusta ja nauttimaan kyydistä ;)
Maisemat olivat upeat ja auringonlasku mitä kaunein!
Noin tunnin verran leijailtiin yläilmoissa ja rupateltiin kanssalentäjien kanssa. Vaikka lentokoneesta olen monta kertaa maata kohden katsellut, oli tämä lento kyllä ihan eri luokkaa.

Leijailun loppupuolella lentäjä antoi meille laskeutumisohjeita ja alkoi pohtia laskeutumispaikkaa. Meillä ei ollut siitä mitään käsitystä ja kyseltiinkin ahkerasti "onko se tuo pelto?". Ehdin jo monta kertaa ottaa laskeutumisasennon, mutta jouduimmekin nostamaan korkeutta milloin jonkun korkean kuusen tai maston takia. Arvatkaa jännittikö mahdollinen törmäys! Onneksi korkea masto ylitettiin reilusti, vaikka se ensin vaikutti mahdottomalta. Eräs kuusi sai kyllä latvaansa pari arpea meidän korista ;)


Sitten tuli yksi mahdollinen pläntti keskellä omakotitaloaluetta. Lentäjä laski pallon suoraan pienen niityn etukulmaan, jotta pallo mahtui laskeutumaan korin viereen. Oli varmasti todella hauska näky, kun yhtäkkiä valtava pallo laskeutuu suoraan takapihalle! Herätettiin puoli Mäntsälää meidän pomppuisella laskeutumisella ja iloisilla kiljahduksilla. Kuulemma moni lapsi oli herätetty sängystä katsomaan tätä tapahtumaa :)


Lennon jälkeen seurasi pallon kasaus ja lasilliset kuohuvaa. Kaikki saivat myös kunniakirjat kotiinviemisiksi.
Aivan ikimuistoinen ja hauska kokemus kaiken kaikkiaan!

ps. muutama viikko sitten oli eräs mies kosinut tyttöystäväänsä kuumailmapallolennolla. Vink vink. 21 kommenttia:

 1. Auringonlasku on ollut varmasti upea kokemus pallosta katsellen. Meinasin juuri sanoa, että tuohan on vähän kuin lentokoneesta katselisi, mutta voihan se olla todellisuudessa aivan erilaista. Tosin lentokoneestakin on ihana kurkistella maisemia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi se oli hieno ja maisemat muutenkin! Vähän erilainen kuvakulma :)
   Lentokoneessa on niin pienet ikkunat ja se menee niin nopeasti pilvien yläpuolelle. Nyt oli näkymät aivan joka suuntaan ja koko tunnin pystyi katselemaan ympärilleen! Vaikka kyllä lentokoneessakin aina tahdon ikkunan viereen ;)

   Poista
 2. vautsi! tätä on pakko päästä joskus kokeilemaan, on varmasti sen arvoista? Missä hintaluokassa tuollainen pyörii? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, jos vain on mahdollisuuksia. Onhan tuo tosi upea juttu ja sitten jos vielä käy niin hyvä tuuri, että näkee niitä itselle tärkeitä paikkoja :)
   Hinnat vaihtelevat sen mukaan haluatko private-lennon vai oletko suuremmalla porukalla. Täältä näet tarkemmin:
   http://kuumailmapallo.com/index.php?lang=FI&pageid=hinnat

   Poista
 3. Wau!! Varmasti ihan mieletön kokemus ja aivan ihania kuviakin sait napattua yläilmoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aivan upeeta :)) Kiitos, pari kuvaa on myös lainattu mieheltä, joka räpsi puhelimellaan kuvia :)

   Poista
 4. Aivan upeita kuvia! Oli varmasti ikimuistoista. Minulla on myös korkeanpaikankammo, joten en tiedä olisiko minusta koskaan tuohon. Ehkä joskus olen tarpeeksi rohkea (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli tosi hieno lento kyllä ja se jännitys oli niin hauskaa, kun ei oikein tiennyt mitä tapahtuu ;)
   Mun korkeanpaikankammoni selkeästi vaihtelee. Jos pitää kävellä vaikka rappusia jonnekin korkealle niin jalat tärisee paljon enemmän, kuin tuolla pallon sisällä. Lähinnä pelkäsin enemmän, että tiputan kamerani ;))

   Poista
 5. Aivan uskomattomia kuvia muru! Tuo auringonlasku sai hetkeksi pysähtymään ja haaveilemaan. Niin kaunista.

  Olet rohkea. Ei olisi meikäläistä tuonne kyytiin saanut mistään hinnasta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Mies otti näistä muutaman puhelimellaan, ei siis pelkästään minun ottamia :)
   Olisin kyllä voinut helposti leijailla vielä toisenkin tunnin katsellen auringonlaskua horisontissa, vähän eri kuvakulmasta, kuin yleensä!

   Eikö olisi saanut? ;) Sitä ei tiedä, vaikka joskus miekkonen siut yllättäis ja joutuisit, hih.

   Poista
 6. JEEEeeeee!! MAHTAVAA!!! Kyllä te ootte rohkeita!!
  Varmasti unohtumaton reissu! Kiva, että sait kaikesta huolimatta
  noin monta, UPEAAA kuvaa otettua!
  ONNEA teille 6.8. <3
  t. rami>60

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ;)) Mahtavaa, että joku noin innostuu meidän puolesta! Oli kyllä hieno kokemus, ei ollut tosin vaikea arvata, että tuota muistellaan vielä pitkään! Myös mies osallistui kuvailemiseen puhelimellaan, joten en ota kaikkea kunniaa!

   Kiitos <3 <3

   Poista
 7. Ettei tuo vain ollut Lepsämän omakotitaloalue Nurmijärvellä? on vain niin tutun näköistä, mutta saatan olla väärässäkin! :) Upeita kuvia oot saanut otettua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me lähdettiin Nurmijärveltä, olisko voitu mennä ympyrää? :)) Lentäjä sanoi heti matkan alussa, että aika varmaan päädytään Mäntsälään, mutta niin tai näin, maassa turvallisesti kuitenkin!

   Kiitos paljon <3

   Poista
 8. Upeitaihanialoistavia kuvia! :)

  VastaaPoista
 9. Jestas, tämä kuva http://2.bp.blogspot.com/-Ehlk2XvAXac/UB7iVMvZnNI/AAAAAAAAH0Q/VzOOtXdTWzk/s1600/pallo23.jpg !! Aivan mieletön, tuijottelin tuota aamulla postausta lukiessani ja nyt tuijottelen uudestaan. Voisin melkein lisätä tuon työpöytäni taustakuvaksi tai jotain (jos saan luvan hih), aivan käsittämättömän kaunis kuva ja tunnelma :)

  Olen aina vähän haaveillut kuumailmapallolennolle pääsemisestä, mutta samalla kuitenkin jänskäillyt asiaa kovasti. Olitpa rohkea, kun korkeanpaikankammoisena uskalsit tuonne :) Varmasti uskomattoman hieno kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mies otti kyseisen kuvan puhelimellaan (voitko kuvitella), minä vaan vähän muokkasin sävyjä ja kontrastia. Ja onneksi otti sillä siinä on paljon laajiksempi, kuin tuo mun 50mm! Voit toki lisätä sen taustakuvaksi työpöydälle, mutta se saattaa olla aika rakeinen, jos niin paljon suurennat :) Kuvasta välittyy kyllä loistavasti se fiilis mikä pallossa oli. Ylhäällä oli niin rauhallista, vain korkeuden lisääminen palloon (se tuli ;)) aiheutti meteliä silloin tällöin.

   Koko touhu oli kyllä niin jännittävää, kun ei yhtään tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuu. Palloa kasattiin varmasti tunnin verran ainakin ja lentoon lähtö tuli ihan yhtäkkiä. Sitten se olikin jo menoa ja minä puristin korin reunaa :D Mutta kyllä se laskeutuminen oli tuhat kertaa jännempää vielä :D
   Varmasti sinullekin tulee joskus tilaisuus päästä, mene ihmeessä, jos näin käy!! :)

   Poista
 10. Uskomatonta!!! Varsinkin nuo taivaskuvat, täydellistä! Itse kyllä haluaisin kuohuvan ennen lentoon lähtöä :DD

  VastaaPoista