15 asiaa, joista sinun tulisi luopua ollaksesi onnellinen.

"Me pidämme kiinni asioista, tunnetiloista ja tavoistamme, jotka ironisesti aiheuttavat meille kipua, stressiä ja turhaa kärsimystä. Sen sijaan että osaisimme päästää irti, takerrumme tapoihimme kaksin käsin. Opettele luopumaan asioista, jotka eivät palvele sinua ja hyvinvointiasi ja uskalla kokea muutos itsessäsi."
 - lähde Purpose Fairy / mtv3.fi


Monet meistä eivät kestä olla väärässä – senkään uhalla, että se loukkaisi muiden tunteita.
Aina kun sinulle tulee tarve haastaa riitaa siitä, kuka on oikeassa ja kuka väärässä, ajattele näin: "Olenko mieluummin oikeassa, vai olenko mieluummin hyväntahtoinen ihminen?"


Opettele luopumaan tarpeesta kontrolloida kaikkea ympärilläsi – tilanteita, tapahtumia, ihmisiä. Ovat he joko sitten rakkaitasi, työtovereitasi tai tuntemattomia, anna heidän olla sellaisia kuin he ovat. Ketään ei voi muuttaa, ihmiset voivat vain itse muuttua niin halutessaan. Jos sallit kaiken ja kaikkien olla sellaisia kuin ovat, sinunkin taakkasi kevenee. Sinun ei tarvitse hallita kaikkea.


Lopeta syyllistämästä toisia siitä, mitä sinulla on tai ei ole, mitä tunnet tai et. Lopeta voimiesi kuluttaminen turhaan syyllistämiseen ja ota vastuu omasta elämästäsi. Älä anna muiden ihmisten tekojen vaikuttaa sinuun! Ole vahva ja itsenäinen.


Yleensä kaikista pahin ja ilkein vihollinen olemmekin me itse – ja ajatuksemme. Kuinka moni satuttaakaan itseään negatiivisen ja toistuvan itsetuhoisen ajattelutavan takia tai haukkumalla itsensä maan rakoon. Älä siis aina usko omia ilkeitä ajatuksia itsestäsi. Olet hieno sellaisena kuin olet – ja olet paljon arvokkaampi, kuin mitä omat rumat sanasi sinusta väittävät. Uskalla katsoa itseäsi peiliin ja hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet. Luovu itsetuhoisista ajatuksista ja teoista, sillä miksi satuttaisit sitä kaikista tärkeintä ihmistä elämässäsi?


Luovu ajattelemasta mitä voit ja mitä et voi tehdä, mikä on mahdollista ja mikä mahdotonta. Tästä eteenpäin älä anna omien epävarmuuksiesi tai rajoittavien luulojesi pysäyttää sinua ja jäädä vangiksi tilanteisiin. Levitä siipesi ja lennä, vapaana.


Opettele lopettamaan turhasta valittaminen: ihmisistä, tilanteista tai tapahtumista, jotka tekevät sinusta onnettoman, surullisen ja masentuneen. Kukaan ei voi tehdä sinua onnettomaksi, yksikään tapahtuma ei voi tehdä sinua surulliseksi, jos et anna niin tapahtua. Älä aliarvioi positiivisen ajattelutavan voimaa!


Luovu tarpeesta kritisoida tapahtumia tai ihmisiä, jotka ovat erilaisia kuin sinä. Me kaikki olemme erilaisia, silti samanlaisia. Me kaikki haluamme olla onnellisia, rakastaa ja tulla rakastetuksi ja me kaikki haluamme tulla ymmärretyiksi.


Älä yritä olla sellaista mitä et ole, jotta ihmiset pitäisivät sinusta. Kun lopetat yrittämästä olla jotain mitä et ole, kasvojesi päältä tippuu naamio, joka on peittänyt sinut itsesi. Sinä hetkenä kun hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet, löydät ympäriltäsi ne ihmiset, jotka pitävät juuri sinusta ja ovat arvoisiasi ystäviä.


Muutos on hyvästä. Se auttaa sinua liikkumaan paikasta A paikkaan B. Se saattaa olla ensin pelottavaa, mutta luota siihen, että muutos auttaa sinua sekä ympärilläsi olevia kehittymään ihmisenä. Seuraa onnea ja luota muutokseen – älä vastusta sitä.


Älä enää tuomitse tai leimaa tilanteita, tapahtumia, paikkoja tai ihmisiä, joita et ymmärrä, tai jotka ovat mielestäsi pelottavia tai outoja. Yritä olla avoin, äläkä tuomitse ketään tai mitään suoralta kädeltä. Mieli toimii vain ollessaan avoin.


Pelko on vain illuusio, jota ei ole olemassa – sinä itse luot sen, ruokit sitä ja annat sen hallita sinua. Vanha sanontakin menee: Ainoa asia mitä meidän tulee pelätä, on pelko itse.


Anna kaikille tekosyillesi heti potkut. Sinä et enää tarvitse niitä. Tekosyyt vain rajoittavat elämää ja valintojen tekoa, tarmoa ja motivaatiota. Sen sijaan että kasvaisimme ja kehittyisimme ihmisinä, me valehtelemme itse itsellemme käyttäen kaiken maailman tekosyitä. 99, 9 prosenttisesti käyttämämme tekosyyt eivät edes pidä paikkaansa.


Menneisyydestä on hyvin vaikea päästää irti. Etenkin silloin kun menneisyys näyttää paremmalta ja tuleva pelottavalta. Tämä hetki on kuitenkin ainoa todellinen asia, mitä meillä nyt on. Uskalla elää, äläkä jää katsomaan taaksesi – ei kannata kävellä eteenpäin selkä menosuuntaan päin. Tärkeintä on matka, ei määränpää.


Sinä hetkenä kun osaat irrottaa sinua kahlitsevista tarpeista ja riippuvuuksista, saavutat rauhan. Muista, ettei rakkaus ja riippuvuus kulje käsi kädessä: et voi olla kenestäkään riippuvainen. Harjoittelu tekee mestarin, anna itsellesi aikaa.


Liian moni meistä elää elämää, joka ei ole heidän omansa. He elävät elämäänsä niin kuin muut meiltä odottavat, mitä muut ajattelevat olevan parasta meille. Esimerkiksi monet vanhemmat vaativat lapsiaan harrastamaan harrastuksia, joita he itse olisivat halunneet harrastaa tai sysäävät meitä opiskelemaan sellaista alaa, joka näyttää hyvältä ansioluettelossa. Ystävämme, vihollisemme, opettajamme, työtoverimme, seurustelukumppanimme, valtio tai media sysäävät meitä elämään elämää, jonka he luulevat olevan meille parhaaksi.

Älä käännä selkääsi sisäiselle äänellesi, intuitiollesi. Älä yritä miellyttää vain muita toimimalla vain muiden ihmisten odotusten mukaisesti, vaan elä omaa elämääsi.


Kuvat
Tekstit / Tekstit

***

Tämänkaltaisten listojen lukeminen on hauskaa ja ne laittavat ainakin täällä päässä monia ajatuksia liikkeelle. Huomasin, että hyvin moni kohta kolahti pahasti omaan nilkkaan. 
Kukapa ei haluaisi olla onnellinen, joten välillä on hyvä pysähtyä pohtimaan voisiko itseään muuttaa jotenkin?
Kukaan meistä ei ole täydellinen, mutta voimme aina pyrkiä parempaan!


Aurinkoista viikonlopun odotusta!

20 kommenttia:

 1. Ihania pohdintoja!
  Cherry-darling, mun blogissa on sulle tunnustus. :) Pus!
  http://www.lily.fi/palsta/valentines-afternoon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos murunen tunnustuksesta! Ja ihana, kun jätit kommentin sillä tajusin juuri, että sinun postaukset ei päivity minun bloggerissani! Eli nyt kipin kapin korjaamaan asia ja lukemaan sinun blogia :)

   Poista
 2. Tosi hieno teksti, paljon ajateltavaa ja sisältöä! Ei pysty sulattaan kertalukemisella, mutta tästä riittää ajateltavaa useammiksi päiviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Ajattelin,että jos sattuu,ettei joku lukijani ole tätä vielä nähnyt niin ainakin nyt. Tässä on mielestäni paljon hyviä pointteja, vaikka ei varmasti olekaan tarkoitus, että kukaan nyt näitä kaikkia pystyisi täysin täyttämään :) Itsekin olen lukenut ne jo moneen kertaan!

   Poista
 3. varmasti kolahtaa kaikilla jotka noi lukee...hyviä viisauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kans niin, ainakin itse pidin tosi paljon ja pidän yleensäkin tämmöisistä viisauksista :)

   Poista
 4. Ihana postaus! Itse haksahdan aivan liian usein tuohon menneisyyden haikailuun ainakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, samaa vikaa täälläkin :) Tai sitten uneksin jostain tulevasta ja unohdan, että tänään on perjantai, elokuu, tässä ja nyt :)

   Poista
 5. Tosiaan aika nappiin meneviä viisauksia :P Itse en jahkaile menneisyyttä vaan tulevaisuutta. Kai sitä pitäisi vain onnellinen oli tilanne mikä hyvänsä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, aika moni taitaa jahkailla jompaankumpaan suuntaan :)) Mutta toki, harvoin elämää pystyy pyörittämään niin, ettei yhtään mieti huomista tai ensi viikkoa. Kova pyrkimys kyllä on ;)

   Poista
 6. Viisaita sanoja ja blogi, josta ei voi olla pitämättä :) Ihana paikka tämä tällainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kirjoititpa nätisti <3 Minä tietenkin heti klikkasin itseni sinun blogiin ja pidin myös näkemästäni! Kohta jatkan sen parissa :)

   Poista
 7. Kiitos aivan supermahtavasta postauksesta! Tosi hyviä pointteja, itsellä ainakin pari kolahti. Toisaalta oli kiva huomata, että muutamasta asiasta olen jo onnistunut luopumaankin :)
  Luin tämän postauksen jo eilen, mutten kerennyt silloin kommentoimaan. Tämän inspiroimana poimin kirjahyllystäni viikonloppureissulukemiseksi erään positiivisen ajattelutavan kirjan, joka on seissyt siinä pitkään koskemattomana, mutta ilmeisesti se odotti vain oikeaa hetkeä, sillä nyt olen lukenut sitä aivan innoissani :)
  Ihanaa päivää sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ole hyvä! Ajattelin, että tämä sopis hyvin tänne blogin puolellekin, vaikka moni tämän varmaan on netissä jo nähnyt.
   Teksti kolahti kovasti täälläkin päässä, olen sen lukenut jo ainakin 15-20 kertaa.. Vielä kun saisin ne asiat jäämään oikeasti päähän ;) Olisi maailma (ja elämä) taas hitusen parempi paikka :)

   Nyt kyllä mielenkiinto herää kirjan suhteen. Olisitko halunnut paljastaa sen nimen?
   Kaikkien "kurjuuskirjojen" ja kovien kohtaloiden jälkeen olisi ehkä hyvä idea lukea jotain positiivisempaa!

   Aurinkoa viikonloppuusi <3

   Poista
  2. Kirja on The Secret. Olin jotenkin aluksi tuominnut sen vähän hölynpölyksi, mutta ainakin nyt olen tykännyt lukea sitä. Se antaa luvan haaveilulle, joten mikäs siinä! :)

   Poista
 8. Hyviä ajatuksia. Luin kotona tämän ääneen. Osaa kohdista olen itse oikein aktiivisesti yrittänyt muutta itsessäni. Se kannattaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä :) Aina ei ole helppoa luopua omista tavoista, mutta kyllä sekin jo auttaa, jos silloin tällöin pystyy "parantamaan". Saattaa tulla aika hyvä mieli niin itselle, kuin toisillekin :)

   Poista
 9. Niin moni kohta osui ja upposi.. Varsinkin tuo itsensä mollaaminen. Tuo pitäisi varmaan tulostaa suureksi julisteeksi ja liimata makuuhuoneen seinälle, jotta sen näkisi joka aamu herätessään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä. Onneksi kukaan ei ole täydellinen ;) Äläkä ihanuus itseäsi mollaa - olet upea just noin <3

   Poista