Tiibetiläisiä ohjeita.

Joku tämän on varmasti esim.  Facebookin kautta nähnytkin, mutta kun tykkään näistä "elämän resepteistä", niin ajattelin tämän blogissanikin jakaa.
Miten yksinkertaisilla ohjeilla sitä saisikaan elämästään juuri täydellisesti itselleen sopivan :)

5 tiibetiläisen lääketieteen ohjetta tasapainon säilyttämiseksi

Tiibetiläisen lääketieteen mukaan terve ihminen on henkilö, joka pystyy tasapainottamaan arkisen elämän miellyttävät ja epämiellyttävät tapahtumat tavalla, jolla hyvä energia tulee itsestään käyttöömme. Tässä viisi vinkkiä.


1. Kuuntele aina, mitä sisäinen äänesi eli intuitiosi kertoo tilanteista ja ihmisistä.


2. Kun olet terve, syö ja juo aina sitä, minkä intuitiivisesti tiedät olevan sinulle hyväksi.
Kuntoile juuri sen verran kuin haluat: vähän tai paljon.


3. Kunnioita toisia ihmisiä ja elämänmuotoja.4. Ole niin hyvä kuin voit, äläkä tee mitään, minkä uskot olevan väärin.5. Tee sellaista työtä, jota todella haluat tehdä ja TARVITSET. Tyytyväisyys on parasta lääkettä.

Ehkä pidätte mua ihan höynähtäneenä, kun tämmöisiä ohjeita täällä blogissani jakelen, mutta viime vuosina olen huomannut, että niin itse, kuin moni lähipiiristänikin on toisinaan aika tyytymätön elämäänsä. Tyytymätön ei tarvitse olla kaikkiin elämänalueisiin, mutta riittää, että jo yksi alue, kuten vaikka työ, ei tunnu enää mielekkäältä ja tätä kautta koko arki tuntuu olevan stressaavaa tai epätäydellistä. Tasapaino tuntuu olevan kadoksissa.
Itse pohdin toisinaan syitä sille, jos en tunne olevani onnellinen. Tyytymättömyys voi johtua vaikka siitä, että tunnen olevani huonossa kunnossa, johon auttaisi liikunta, mutta en saa itseäni sohvalta ylös ja tilanne vaan pyörii mielessäni kuukaudesta toiseen. Tai se voi olla harmistusta siitä, etten ole ehtinyt näkemään ystäviäni pitkään aikaan tai sitä, että rahaa ei koskaan tunnu olevan tarpeeksi.
Nykyään olenkin yrittänyt laittaa enemmän tuumasta toimeen, jotta samoja asioita ei tarvisi surra liian kauan. Toisaalta olen myös huomannut sen, että elämässä ei ikinä ole sellaista hetkeä, että kaikki olisi aivan siirappisen täydellistä. Aina tulee joku flunssa, joka pilaa urheilusuunnitelmat tai työvuoroja, joiden takia ei ehdi näkemään ystäviä pitkään aikaan. Pitäisikin oppia nauttimaan enemmän pienistä asioista, koska niistä se onni lopulta tulee. Isotkin asiat voivat kyllä mun puolesta mennä hyvin sillä ei siitä ainakaan haittaa ole ;) mutta toisaalta mitä pienemmistä asioista olisi onnellinen, sitä onnellisempi sitä varmaan olisi aina.

Sitäpaitsi koko tämä suoritushysteria, joka maapallolla nykyään jyllää, voi helposti uuvuttaa, vaikka pitäisi itseään yleisesti vahvana ja aikaansaavana ihmisenä. Meidän pitäisi olla hyviä opiskelijoita, tehokkaita työntekijöitä, superäitejä, kauniita, varakkaita ja ties mitä. Onkohan sitä loppujen lopuksi pakko olla mitään mitä ei itse halua? Tai miksi sitä haluaa ylipäätään olla aina niin kamalan täydellinen. Tasapainoinen ja onnellinen olo sen sijaan kuulostavat juuri sopivilta tavoitteilta elämässä. Toki toiset voivat saada onnellisuutta juuri siitä, että pärjäävät erityisen hyvin työssään ja etenevät kokoajan ylöspäin kymmenen rautaa tulessa, mutta siinä se onkin, että tekisi juuri niinkuin itselle on parasta. Tekisi juuri niin kuin parhaalta TUNTUU eikä niinkuin on järkevintä tai niinkuin sinun odotetaan tekevän. Tyytyväisyys on parasta lääkettä.


ps. Tarviiko mun muuten erikseen mainita miten onnellinen voikaan ihminen olla, kun puissa on viimein lehdet tai ainakin vähintään hiirenkorvat :))17 kommenttia:

 1. Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa <3 :) Ihana postaus ihanilla kuvituksilla:) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se, vielä kun sisäistäisi itsekin kaiken ;) Kiito kaunis <3

   Poista
 2. Niin, nykyään on kamalat paineet suorittaa suorittamisen perään :/ Se on harmillista. Itse ainakin arvostan vapaa-aikaa ja sitä, että saan tehdä asioita joista nautin, ihmisten kanssa joita rakastan :)

  Pitäisi uskaltaa olla rohkea ja tehdä niin kun oikeasti todella haluaa. Minä otin nyt toukokuussa ison askeleen kohti sitä jotain, irtisanoin itseni ja lähdin työhön joka on toivottavasti aivan unelma, mutta toistaiseksi vain lyhyt, määräaikainen pätkä.

  Mitä sitten sen jälkeen teen, niin ehkä pääsen opiskelemaan, ehkä saan jatkoa työsuhteelle, ehkä jäänkin kotiin ja lähden reissuun lopputili rahoillani ;) En tiedä, mutta nyt on kamalan vapaa olo. Tieto syksyn jälkeisen elämän epävarmuudesta ei stressaa ollenkaan :)

  Ainoana miinuspuolena tietenkin se, että menetin tältä kesältä kesälomani. Mutta jos uusi työni todella on sitä mitä on annettu ymmärtää, se on sen arvoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä oikeassa! Ollaan joskus kavereiden kanssa pohdittu, että miten kauan sitä kiihdytystä oikein kestää.. Kun kaikessa säästetään, henkilökuntaa vähennetään, työmäärää lisätää, paineet kasvaa, odotukset suurenee.. Ei vaikuta hyvältä :(

   Rohkeutta se kyllä vaatii, että saa elämästään juuri semmoisen kuin haluaa. Toisinaan se saattaa vaatia myös kompromisseja, vahvuutta ja joskus rahaakin. Onpa mahtava kuulla, että otit noin ison askeleen unelmaa kohti, ihanaa!! :) Voit huoletta ajatella, että teit juuri niinkuin pitikin ja juuri niinkuin sinulle oli paras, vaikka se olisi mikä tahansa määräaikainen pesti. Kyllä niihin "tylsiin" hommiin aina takaisin pääsee, mutta unelmatilanne ei välttämättä odottele enää edessä, jos ei toimi ajoissa!

   Tiedätkö, vapaa olo on kyllä varmaan parasta mitä on ;) Mulla oli se olo silloin, kun pakattiin laukkumme ja lähdettiin Australiaan vailla mitään suunnitelmia. Kovasti olen kaipaillut sitä tunnetta takaisin. Katsotaan jos se vielä löytyisi sillä liian suunniteltu tai turvallienn elämä on ainakin omasta mielestäni kamalan ahdistavaa :)

   Halit sulle ihana Minna <3

   Poista
 3. Ihana postaus, viisaita sanoja. Tiedätkö minun piti tosiaan täyttää 25pariin kertaan, ennenkuin opin sanomaan "minun ei tarvitse". Se helpotti elämää monessakin asiassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ammari <3 Se on jännä miten jotkut asiat täytyy oppia pidemmän kaavan kautta, mutta sitten ne taitaakin olla takaraivossa ihan pysyäkseen ;) Kiitos, kun kerroit!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. <3 Vielä kun ne saisi tästä tietokoneen ruudulta oikeasti omaan päähän ;)

   Poista
 5. Tämä on niin totta. Ja usein tyytymättömyyden karkoittamiseen riittäisi sekin, että tietää yrittäneensä ja tehneensä parhaansa. Täydellinen ei tarvitse olla, vaan itselleen riittävä. Pitäisi vain laittaa itsensä ja omat tarpeensa etusijalle, eikä pyrkiä yleisiin yhteiskunnan normeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Yrittää pitäisi aina eikä pelätä jo ennakkoon epäonnistumista. Mikään ei ole kamalampaa, kuin se, ettei koskaan yrittänyt, mutta aina haaveili!
   Sitä oman täydellisyyden rimaa pitäisi kyllä saada hilattua alemmaksi, mutta liian usein huomaa vertaavansa itseään toisiin, mikä on huono, huono, huono juttu :)

   Aurinkoa päivääsi!

   Poista
 6. Super kauniita kuvia ja koskettavia ajatuksia. Oot paras ihana Cherry!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru <3 Mahtavaa, että pidit :)

   Poista
 7. Hyvä kirjoitus. Nykyinen elämänmeno kun tuntuu uuvuttavan ihmiset aika nopeaan tahtiin.
  Töissä on ehkä pakko käydä, mutta vapaa-ajalla tulisi tehdä juurikin niitä asioita, mistä tulee hyvä mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susku <3
   Periaatteessa jokainen rakentaa itse oman elämänmenonsa, mutta se on jotenkin riistäytynyt käsistä. Pitäisi aina saada enemmän ja tehdä enemmän, mikään ei tunnu riittävän. Töissä on tosiaan käytävä, mutta sydämestäni uskon, että työn ei tarvitse olla sellaista, josta tulee pahalle tuulelle. Työkin voi olla asia, josta nauttii ja saa energiaa. Näin sen pitäisi olla, mutta hitsi vieköön, en tiedä onko se.

   Poista
 8. Aivan ihana postaus murunen <3 Kaikille tuo ylisuorittaminen ei tosissaan sovi ja tärkeintä onkin juuri löytää se oma polku elämässä :)

  Minun blogissani on sinulle haaste kaunokainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Toiset meistä on jo luonnostaan sellaisia, että kokoajan pitää olla tehtävälista pöydällä ja juoksemassa jonnekin ja toiset sitten ottaa vähän rennommin, osaavat sen taidon. Kellään ei ole toisten tyyliin mitään sanomista, jos asiat kuitenkin hoituu, mutta tärkeintä onkin, että itsellä olisi hyvä olo :)

   Halit ja kiitokset haasteesta, käyn just katsomassa :)

   Poista
 9. Voi että, tulipas tästä tekstistä hyvälle mielelle. Näillä eväillä on hyvä lähteä viikonlopun viettoon, kiitos! :)

  VastaaPoista