Ihan pihalla.

Viikonloppuna tuli hieman kuoputettua meidän pikkupihaa. Tai, suomeksi sanottuna revin sieltä rikkaruohot irti, koska mitään muuta en sitten osaa tehdäkään. Laitoin äidille viestiä, että jos sillä olisi kiinnostusta niin se voisi tulla istuskelemaan meidän terassille aurinkohatussaan ja huudella sieltä ohjeita. Tai sitten vaan katsellaan tänä vuonna, että mitä tuolle pikku pläntille tapahtuu. Aika paljon sieltä on kaikenlaista noussutkin, tosin ihmeteltiin miehen kanssa, että miksi niin kauheasti erilaisia kasveja sikinsokin. Me taidetaan olla enemmän selkeiden penkkien ystäviä - suorat rivit ja muutama laji vaan. Tässä voisi ehkä kesän ja talven aikana tehdä uuden pihasuunnitelman ja muokata sen sitten ensi kesäksi. Ja tulppaaneita, niitä mä haluan ainakin!
Nappasin eilen muutaman kuvan nopsaan ennen töihin lähtöä. Muutamassa päivässä ihanat omppukukat oli auenneet ja nuuskuteltiin niitä Vilman kanssa kilpaa. Tontilla on kolme pientä omenapuuta (kai), mutta kaksi muuta on vähemmän auringossa eikä ne näytä vielä ollenkaan tältä. Silti voidaan ajatella, että meillä on ihka omia omppupuita! Ihan kun tää meidän piha olis jotenkin tosi iso :D

Puutarhakalusteetkin odottavat vielä kaupassa. Löysin jo Kodin Ykkösestä aivan täydellisen nojatuolin, mutta miksi oi miksi n.300e kappale? Äh.

Etsinnät jatkukoon ja jotainhan tuonne olisi pian saatava, koska aurinko tuntuu jo mukavasti taivaalla viihtyvän! Grilli on sentään ollut ahkerassa käytössä ja myös sen osalta pitäisi selvitellä kaikkia herkkureseptejä, että on tässä nyt monta uutta asiaa taas edessä :) Myös puksipuut ja oliivipuut odottavat, can't wait!

EDIT: Ilmeisesti kyse ei olekaan omenoista vaan jostain muusta?!Kokeilin vaan oletteko hereillä..;))) Kauniita kukkia joka tapauksessa!

6 kommenttia:

 1. moikka!
  ihana blogi sinulla :) sen verran piti tulla kommentoimaan, että mun mielestä noi kuvan kukat ei ole kyllä omenapuun kukkia. oisko ehkä luumupuu..? en tiedä, mutta ei ainakaan omena ;D mut väliäkös tuolla, ihania silti ja ihanaa että kesä tulee!
  aurinkoisia päiviä uuden puutarhan parissa toivottelee tanja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Hahaha, sain hyvät naurut, kiitos tiedosta :D Meille vaan sanottiin, että tähän on istutettu omenapuita ja niitä mä sitten oletin niiden olevan ;) Vielä hienompaa olisi, jos olisivatkin jotain muuta! :) Olen ihan kuutamolla mitä kaikkea meidän pihassa kasvaa, kun ei edellinen ollut kovin halukas kirjoittelemaan niitä ylös. Ehkä joku fiksumpi kertoo mulle kesän aikana!

   Kiitos sinulle myös ihanaa kesää!

   Poista
 2. Onpas siellä jo ihan kesä! Pionitkin noin pitkällä! Meillä on vain pienet töpöt. Pitäisiköhän siirtää ne pihan kuumimpaan paikkaan, että alkaisi tapahtua. :D Pihan kuopsuttaminen on terapiaa, oli se miten pieni piha tai millaista kuopsutusta tahansa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä kasvanut kukkia pihassa jo hyvin kauan tuossa kohdassa, johon aurinko paistaa monta tuntia :) On ollut tosi kiva katsella mitä maasta ja puusta herää henkiin! Olet oikeassa, puutarhahommat on täyttä terapiaa :) <3

   Poista
 3. Ihana piha teillä! Rakastan tuon puun kukkia myös, mikä se sit lieneekään. Muistan kun kävin viime kesänä kuvailemassa samaisia kukkasia naapuripihan aidan yli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka enhän minä tästä siis mitään kiitosta voi ottaa vastaan, kun katsellaan vaan mitä edelliset ovat tänne laittaneet. Vähän eri maku meillä tuntuu olevan, mutta ensi kesänä sitten nousee vähän toisenlaisia kukkia. Puut vaikuttaa ihanilta, mitä ne sitten onkaan. Tässä on ihmiset arvailleet marjaomenapuuta, kirsikkaa ja luumua. Olen ihan tumpelo, kun on kaikki lapsuudessa opitut kasvinnimet jo häipyneet päästä ja omenan kukkiakin olen nähnyt viimeksi varmaan kymmenen vuotta sitten :D Oijoi, en malta odottaa milloin pionit puhkeaa kukkaan!

   Poista