Norman tuli taloon.

Pähkäilin täällä valaisinasioita ja saanen nyt esitellä, että emme valinneet ruokapöydän ylle lopulta yhtäkään niistä ;) Pikaisella selaamisella Juhla-valaisin oli oman listani kärjessä, mutta mies ei pitänyt ajatuksesta, että valaisin olisi kangasta. Tarkemmin mietittynä se ei miellyttänyt muakaan. Kaunis se on silti!

Sittemmin mies ehdotti jossain näkemäänsä Normann Copenhagenin Norm 03 valaisinta. Itse olen huomannut kuolaavani useamman kerran Normann Copenhagenin perään, joten ryntäsin heti katsomaan millaisesta valaisimesta oli kysymys.
Pari kuukautta sitä tuli mietiskeltyä ja tällä viikolla lähetti toi sen sitten ovelle :)

Tilasin valaisimen ihanasta Finnish Design Shopista ja se on kokoa small. Isompikin olisi mennyt, mutta tuo pienikin sopii aivan hyvin meidän pöydän ylle.
Toki luettuani, että paketti sisältää 39 osaa, harkitsin kaksi tai kolme kertaa haluanko sellaista valaisinta kotiini, josta tulee ensimmäisenä mieleen Ikea. Siis kun niitä Ikean valaisimia voi sitten ostaa ihan sieltä omasta kaupastaan. Ja toisaalta on aika paljon helpompaa, jos valaisimen voi asentaa ihan suoraan kattoon sen kummemmin rakentelematta.

Mutta voin ihan rehellisesti sanoa, ettei tämän rakentaminen ollut rakettitiedettä! Pimeässä se ei olisi onnistunut, koska liuskoissa oli niin hailakat merkit, mutta mitään vaikeaa siinä ei ollut. Jos on yhtään tämmöinen näpertelystä pitävä, kuin minä, niin ihan iisipiisi! ;)

Toki valaisin on muovia ja kerää varmaan pölyä, mutta nuo ovat ihan toissijaisia seikkoja meidän kodissa. Mies on tykännyt Normista kovasti ja itse tulen aina hyvälle tuulelle, kun katselen sitä. Se on yhtäaikaa tyylikäs, humoristinen ja just passeli meidän kattoon. Edullinenkin vielä ja kotiin asti se saatiin, kun tilasin myös sähköjohdon muutamalla eurolla, jolloin tilaus meni yli 100e.

ps. tässä muuten vielä Norm 03 kokoamisohjeet ihan videollakin, josta näet millaisista osista valaisin rakentui.

pps. taustalla näkyvä tapetti on edellisten asukkaiden laittama, mutta kieltämättä sopii hyvin tuon lampun kanssa yhteen..


20 kommenttia:

 1. Moi,
  hienon valaisimen valitsitte! Ja helppo sanoa, kun meillä on tuo sama killumassa lapsen huoneessa :-) Tykkään itsekin sen hieman humoristisesta ja vähintäänkin sympaattisesta muotokielestä, mutta meillä lamppu on valitettavasti vuosien mittaan kellastunut - tuo teidän uutuutta hohtava versionne on ihanan raikkaan puhtaan valkoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on sit samantyylinen maku :) Kaunis ja symppis valaisin, tosiaan, mutta harmi jos sillain kellastuu. Pystyisiköhän sen jollain estämään?

   Poista
 2. Jej... :) Kyllä se vain miellyttää silmää, suloisen hattarainen ulkomuoto on keveä ja kaunis ;) Komppaan edellistä itsekin, että omani on hieman kellastunut alkuaikojensa väristä...ihanan valkoinen noin tuoreeltaan kattoon laitettuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, arvasit oikein! :) Hattarainen tuli meillekin! Mutta voi harmi, jos se niin päättää kellastua. Mitenköhän nopeasti se sen tekee? :/

   Poista
  2. En osaa sanoa, meillä varmasti vaikuttaa se, että valaisin on aika paljon auringon valolle altistuneena. On ison keittiön ikkunan lähellä.. Huomasin itsekin tuon vasta nyt kun sinun lamppusi on niin ihanan valkoinen että oma on jo himpasti ehtinyt kellastumaan.. ei mitenkään öklön keltainen vielä mutta ei ihan puhtaan valkoinenkaan :/

   Poista
  3. Niin, aurinko tosiaan kellastuttaa kaikenlaisia matskuja lampuista ikkunanpuitteisiin. Meillä tuo Norm ei ole suorassa auringonvalossa, joten katsotaan jos kestäisi vähän paremmin. Ja turha sitä vielä on surra :)

   Poista
 3. Oijoi miten hieno! Jonna tuossa edellä sanoi tosi osuvasti: ihanan hattarainen tosiaan :)) Näyttää ilmavalta ja sopii täydellisesti noihin teidän tapetteihin! Onnistunut valinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, hattarainen nauratti täälläkin :)) Kuvaa hyvin noin symppistä valaisinta! Vielä olisi muutamia valaisimia ostamatta.. saas nähdä mihin päädytään tuon kaveriks olohuoneeseen!

   Poista
 4. Voi miten kaunis valaisin <3 Sopii todella hyvin teidän keittiöön.. loistava valinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin nätti :) Valkoinen on raikas ja muoto jotenkin ihastuttava. Vaikka nyt kuulinkin, että alkaa kellastumaan, voi harmistus, mutta niin sille valkoiselle usein vain käy. Itse asiassa tuo on keittiön ovella, ei keittiössä, koska sinne ei pöytää mahdu. Mutta kuitenkin siinä lähimain ruokapöydän kaverina :)

   Poista
 5. Hitsi, just olisin tiedustellut mistä toi ihana tapetti on ostettu (lamppukin on hieno!), mutta kerroitkin sen olevan edellisten asukkaiden laittama. Juuri tuo kuvio ja värimaailma miellyttää silmiäni! :)

  terv. satunnainen lukija Espoosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, harmi etten osaa kertoa mistä tapetti on! :( Ehkä löytyisi, jos selailet tapettikirjoja jossain maalikaupassa vaikka? Voin kertoa, jos sattuu tulemaan vastaan. Ollaan kuitenkin menossa tapettikaupoille lähitulevaisuudessa! :)

   Poista
 6. Toi on kyllä aivan ihana, oon kade! :) Ja olin juuri myös sanomassa että sopii tapetteihin oikein mainiosti, ja teidän kotiin muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Älä silti ole kade ;) Ei ollenkaan pahan hintainen! Ehkä voisit ujuttaa sen itsekin jonnekin ;)

   Poista
 7. Minulla on kaksi halpis varjostinta, valkoista muovia. Ollut nyt käytössä nelisen vuotta eikä niissä ole huomattavissa kellastumista laisinkaan. Voisikohan kellastumisen aiheuttaa se, jos auringon valo pääsee "polttamaan" varjostinta? Meillä valaisimet sillä puolella taloa, jonne aurinko ei suoraan pääse porottelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun kerroit :) Meilläkin on muuten muitakin muovisia valaisimia enkä ole aikaisemmin ajatellut koko kellastumista. Auringonvalo ei ole tosiaan niihin koskaan suoraan paistanut, ehkä se hidastaa kellastumista merkittävästi. Toivotaan, että Norm pysyy raikkaanvärisenä pitkän aikaa :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiva, että pidät! :) Ei muuta kuin kaupoille vaan ;)

   Poista