Voi Italia minkä teit..

Voi että mikä reissu takana!
Yöllä palattiin lumiseen Suomeen Milanon lämmöstä ja täytyy sanoa, että Italia vei niin mennessään, kuten hieman arvelinkin ;)
Meillä oli vain kaksi kokonaista päivää tulo- ja lähtöpäivän lisäksi, mutta ehdittiin näkemään niin paljon, etten osannut etukäteen ajatellakkaan!
Milanon lisäksi tuli koluttua muutama muukin "kylä" ja vähintään auton ikkunasta tuijoteltua paikka jos toinenkin. Nälkä kasvaa syödessä ja kielen päällä kävivät niin Venetsia kuin Torinokin.. Jäivät kuitenkin odottelemaan seuraavia reissuja ;)
Nyt tekisi mieli varata heti lennot takaisin Italiaan.


Yllä oleva kuva on Comojärveltä, jonne suuntasimme lauantaina. Aivan uskomattoman kaunis paikka!

Italiassa lämpöasteet kohosivat parhaillaan sinne 20 asteen yläpuolelle ja pari matkalaista onnistui jo polttamaan nenänpäänsä, joten aivan täydelliset lomasäät meille sattui! Pitkän pimeän jakson jälkeen nautittiin naamat naurussa Italian auringosta ja tallusteltiin ballerinoissa menemään 

Hieman outoa, että jossain voi todella olla vielä lunta.... Onneksi taivas on kuitenkin sininen :)

Lisää Italiasta ja reissusta myöhemmin, kun laukku on purettu ja kuvat katsastettu. Tosin, meillä taisi olla mukana viisi kameraa ja muiden kuvia saa ehkä vielä odotella jonkin aikaa. Itse kuvasin jostain syystä vähiten ikinä, vain noin 270 kuvaa, mutta ehkä niissä on jotain tänne blogin puolellekin näytettäväksi! Yritin kerrankin nauttia vain silmilläni ;)

7 kommenttia:

 1. Italia on kyllä aivan ihana maa! On tullut vierailtua siellä useita kertoja eri puolilla maata ja aina vain haluaa takaisin (: Lago Maggiore on ihan tuon Comon lähellä ja se on kanssa aivan upea paikka. Syksyllä oltiin Cinque Terressä Italian rivieralla ja suosittelen sitäkin erittäin lämpimästi, Roomaa, Venetsiaa, Sisiliaa ym. unohtamatta (:

  PS. Sinulla on ihana blogi!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa todella ihanalta <3 Olen itsekkin haaveillut Italiaan pääsystä ja toivottavasti jossakin vaiheessa siitä tulee totta :) Jään innolla odottamaan kuvia ja tarinoita matkasta :) Tervetuloa talviseen Suomeen :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa...

  Meillä on varattuna huhtikuun lopulle matka Gardajärvelle (lennot Milanoon), joten ihana kuulla, että siellä oli jo nyt noin lämmintä! Tämä on ensimmäinen reissu Italiaan, joten jännityksellä odotan viekö paikka minunkin sydämeni. :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa upealta reissulta! Comojärveltä odotan lisää kuvia! :)

  VastaaPoista
 5. En malta odottaa kuvia matkalta! :) Itse kävin viime keväänä Sisilian Taorminassa ja se oli aivan ihastuttava paikka! Lähtisin milloin vain takaisin sinne tai sitten manner Italiaan jossa en ole koskaan käynyt. :)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, että pidit!!! :)
  Italiassa riittää mielenkiintoisia ja upeita kohteita loputtomiin!
  Mahdoitteko ehtiä Bergamoon?!
  ..ja onhan Roomakin nähtävä!! :)
  rami>60

  VastaaPoista
 7. Rimma: Olen samaa mieltä, vaikka vasta kerta takana ;) Kuulin ennen matkaa pari kommenttia, että "miksi Milanoon, ei se ole kummoinen?!", mutta kyllä meidän porukasta kaikki tykkäsivät :) Ja onhan se loma kuitenkin loma!

  Lago Maggiore ja Garda ovat varmasti listalla ;) Tietysti myös Rooma, Sisilia, Toscana...huoh. Kyllähän sitä voisi Italiassa viettää vaikka seuraavat pari vuotta kierrellen!

  Voi kiitos <3 Ihana, että pidät!

  Beipe: Oli oikein onnistunut reissu :) <3
  Kiitos myös tervetulotoivotuksista :) Vaikka matka kesti vain muutaman päivän, oli tosi hassua tulla takaisin pakkaseen ja lumen keskelle, kun toisaalla aurinko paistaa ja kadut on kuivia!

  Ei muuta kuin lentoja varailemaan ;) Arvaa tekiskö itsekin mieli jo varata seuraavat...ei vaan ihan talous taida antaa nyt periksi!

  Saara: Ihanaa! Gardalle haluan itsekin ehdottomasti! Ensin meidän piti ajella sinne, mutta päädyttiinkin Comoon sen ollessa lähempänä. Gardalle menisin vähän pidemmäksi aikaa oikein mielelläni! Teidän reissun aikaan on varmasti jo tosi vihreää ja lämmintä :)

  Toivottavasti pidät paikasta ;)

  Varpunen: Oli ihana reissu ja unohtui kaikki arkiasiat :) Comolta on aika vähän kuvia, tai ne on aik pitkälle ihmiskuvia, joita en tänne niin laita, mutta katsotaan jos jotain löytyisi :)

  Maarit: Kiva, että olet "linjoilla" odottelemassa :) Sisilia puhututti meidänkin matkaporukkaa monta kertaa. Voi että...olis sitä niin ihanaa, kun voisi useamminkin matkustella! Jo pelkästään Italiassa, yhdessä maassa, olisi niin monta paikkaa!

  rami60>: Kyllä pidin! Ja se on hauskaa miten ne ei joko osaa englantia tai sitten ne luulee italialaiseksi ;) Meni kyllä mullakin se neljä päivää, että muistin edes miten tervehditään muuten kuin Ciao ;)
  Oli aika moni menossa alkeiskurssille kun paluumatkaa tehtiin!
  Itse asiassa oltiin jo Bergamossa, kun laitoin viestin. Siksi se olikin kovin hätäinen, kun oli aika kiire! :))

  VastaaPoista