Testaa itsesi.

Kerroin tuossa hetki sitten, että tykkään tehdä testejä. Tarkoitin sillä varsinkin erilaisia luonnetestejä, jotka sanallistavat millainen persoona mahdan olla ja mitkä asiat ovat ominaisia minulle. Kuinkahan monta hassua testiä sitä on tullut tehtyä elämänsä aikana.. jos nyt lähdetään miettimään vaikka jotain Cosmopolitanin laatutestejä nuoruudesta ;)
Noh, ehkä ne kannattaa kuitenkin ottaa pääasiassa huumorilla eikä varsinkaan todesta.
Myös erilaisia ammatinvalintatestejä on tullut tehtyä useaan kertaan, kun olen yrittänyt selvittää itselleni miksi haluaisin isona tulla. Puhumattakaan kaiken maailman parisuhde- ja rakkaustesteistä.

En enää muista mitä kautta satuin löytämään tämän viimeisimmän testin, mutta joka tapauksessa mietiskelin vastauksia kovinkin pitkän aikaa ja testitulos oli lyödä mut ällikällä. On niin hassua, että ihmiset voidaan jakaa tuommoisiin lokeroihin ja sitten testin kautta osoittaa mikä "numero" sinä olet. En usko, että tulokset osuvat kaikilla kohdilleen sillä kai meitä täällä nyt sentään enemmän on kuin yhdeksää erilaista tyyppiä? Oli miten oli, enpä ole noin osuvaa tulosta vielä aikaisemmin itselleni saanut :)

Että jos en koskaan paljasta muuta kuin pintaa niin nyt viimeistään voitte lukea millainen minä olen pinnan alta ;)


Tässä vielä pidempi luonnehdinta Luovasta Individualistista:


©Viivi Brunila & Marika Borg

"Neloset ovat syvällisiä, tunteikkaita ja aidosti yksilöllisiä ihmisiä. He kokevat elämän monipuoliset sävyt herkästi ja oivaltavasti ja ammentavat usein tarkkanäköistä luovuuttaan sekä työhönsä että yksityiselämäänsä. Tunteet ovat Neloselle tärkeä mittari. Nelonen on yleensä hyvin perillä siitä, millaisia ajatuksia erilaiset ihmiset ja tilanteet hänessä herättävät. Nelosella on ainutlaatuinen kyky muuntaa kokemuksensa, vaikeat ja raskaatkin, merkitykselliseksi kauneudeksi. Neloselle on tärkeää, että hänen yksilöllinen kädenjälkensä näkyy kaikessa, mitä hän tekee. Usein Neloset löytävät jonkin taiteellisen ilmaisumuodon sisäiselle maailmalleen, mutta yhtä hyvin he voivat ammentaa luovuuttaan työhönsä, harrastuksiinsa tai pukeutumiseensa.

Neloset ovat samanlaisuudessaan hyvin erilaisia ja pelkkä tyypin kuvaileminen yhdenmukaisesti sotii Nelosen yksilöllisyyden kaipuuta vastaan. Nelonen asennoituu elämään vahvasti tuntien ja saattaa välillä jopa voimistaa tunteitaan ja kokemuksiaan oman mielikuvituksensa avulla. Nelonen sisäistää kokemuksensa ja ottaa asiat hyvin henkilökohtaisesti. Tämä saattaa näyttää ulospäin joskus yliherkkyydeltä, liioittelulta ja dramaattisuudelta. Neloset myös loukkaantuvat herkästi, jos kokevat tulleensa ohitetuiksi tai väärin ymmärretyiksi. Neloselle on tärkeää tuntea, että hänen ainutlaatuisuutensa ei jää muilta huomaamatta.

Nelonen kokee tinkimättömyyden ja aitouden hyvin tärkeäksi ilmaistessaan itseään ja hän odottaa tätä samaa intensiivisyyttä myös muilta. Joskus Neloselle on tärkeää vetäytyä omaan sisäiseen maailmaansa, pois ulkomaailman asettamilta rajoitteilta ja vaatimuksilta ja selvittää tunteidensa viesti itselleen. Nelonen saattaa jopa nauttia melankolian ja haikeuden tunteista. Neloset kokevat herkästi olevansa erilaisia ja että muut eivät ymmärrä heitä. Nelosten on vaikea käsittää asiallista tunteilemattomuutta ja he pitävät välillä muita ihmisiä pinnallisina ja ylipirteinä. Arjen ja tavallisuuden vierastaminen saattaa joskus tehdä Nelosesta myös epäkäytännöllisen ja erikoisuutta tavoittelevan.

Parhaimmillaan Nelonen on vahva, moniulotteinen ja intuitiivinen ihminen, joka ammentaa syvällisyyttä ja luovuutta kaikilla elämänsä alueilla. Neloset ovat erittäin persoonallisia, oivaltavia ja ainutlaatuisia ihmisiä, joille elämä on kiehtova mysteeri. Nelosen kyky tuntea ja kokea elämää syvästi tekee hänestä upean ja vahvan ystävän. Neloselle mitkään inhimilliset tunteet eivät ole vieraita ja hän on mitä suurin tuki hädän hetkellä. Nelonen voi olla yhtä aikaa vakava, hauska, haavoittuva ja emotionaalisesti vahva. Nelosten huumorintaju on usein juuri älykkään oivaltavaa ja rosoisen riemastuttavaa. "

Että sillä tavalla. Kävikö joku minun päässäni ja kirjoitti tämän ylös? ;)
TÄSTÄ pääset tekemään testin itsekin. Kerrothan sitten millaisen tuloksen sait!26 kommenttia:

 1. Tää oli hauska, kiitos vinkistä! Mä sain kuutosen tulokseksi, mikä vähän yllätti itseni. Muut ominaisuudet täsmäsivät, mutta olen kyllä yleensä aika hyvä tekemään päätöksiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sait tästä hyvää mieltä :) Onhan se aina hauska katsoa mitä itsestä sanotaan! Minäpäs vähän lueskelen mitä se kuutonen sanoo ;)

   Poista
 2. Rakastan testejä! Sain numeron 7. Ja aika nappiin osuva kuvaus...

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, sittenhän tämä oli ihan sinua varten :)) Täytyy tutustua tuohon seiskaan ;)

   Poista
 3. Hei!
  Minulla on Leila ja Olli Valtosen kirja "Yhdeksänkulmainen peili",jossa on aivan samat persoonallisuusryhmät.
  Suosittelen! :)
  rami>60

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kröhöm, nyt jäi se oma tulos kyllä paljastamatta? ;) Mutta kirja pitää hommata! Katsoo kirjastosta..

   Poista
 4. Pakkohan se oli :) Tuloksena vahva vaikuttaja, mikä ei yllättänyt. Mutta oli mukava lukea omasta persoonallisuudestaan myös positiivisessa sävyssä. Yleensä kun esille nousee vain tuo itsepäisyys ja vahvuus, ja jälkimmäinen yleensä luokitellaan kovan/kylmän ihmisen ominaisuudeksi. Postailin tulokset myös blogiini eli jos haluat lukea koko vahvan vaikuttajan niin sinne vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipa: Kiva, että sait omantuntuisen tuloksen :) Tosiaan, tietyistä luonteenpiirteistä tulee hyvin nopeasti mieleen jotain negatiivista, vaikka se ei sitä oliskaan ! Mut eiköhän meissä kaikissa ole hyvää sekä huonoa :) Kiitos kutsusta ja kiva, että laitoit etenpäin!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ahaa, mielenkiintoista käydä tutkailemassa :)

   Poista
 6. Mä oon tehnyt tän kans ja aina vaan oon avulias huoltaja :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, jostain syystä voisin kuvitella sen sulle, mutta oletko itse eri mieltä? ;)

   Poista
  2. En ollenkaan, kyllä siinä 90% kohdalla sai nyökytellä että totta, totta :)

   Poista
 7. Täällä toinen nelonen. Jännä juttu miten nämäkin muuttuvat. Muistan aikoinani saaneen eri tuloksen ja se oli siihen aikaan sopiva. Elämä muuttaa ihmistä ja nyt koin nelosen kuvauksen osuvan naulankantaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! :) Kyllä varmasti luonne muuttuu vuosien saatossa..tulee uusia piirteitä tai toiset piirteet heikkenee. Mitäs me neloset :))

   Poista
 8. Kylläpä oli osuva! Luonteeni tiivistettynä ;) Sain seiskan, Innostuva suunnittelija ja myös hiukan mussa oli kutosta :) Miten tämä on mahdollista?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva, jos osui kohdilleen! :) Eikö oo jännää, että meidät voidaan näin luokitella ja kuvailla!

   Poista
 9. Hihi, oli ihan pakko itsekin tehdä! Tulos ei yllättänyt, 8 eli vahva vaikuttaja. Sama juttu kuin Pipalla, oli kiva lukea aiheesta "positiiviseen sävyyn" sillä tunnistin niin moneta kohtaa täysin itseni! Mm: "Kasi on parhaimmillaan silloin, kun hän puolustaa ja suojelee toisia vahvuudellaan ja työskentelee sellaisten asioiden puolesta, joihin uskoo koko suuresta sydämestään."

  Kiitos hyvästä testi-vinkkauksesta (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun teit ! Uskon, että teissä on paljon positiivista, vaikka ne toiset testit sanois mitä ;) Jokainen luonteenpiirre voidaan tietysti nähdä niin huonossa kuin hyvässäkin valossa, joten eipä syytä huoleen :))

   Poista
 10. Täällä Innostuva suunnitelija! Joskus tutkin enneagrammeja enemmänkin. Etenkin niitä vastapuolia, joita kohden itseä tulisi kehittää. Tällainen kärsimätön luonne hyötyisi hiukan tarkemmasta otteesta asioihin..

  Näitä lisää, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuva suunnittelija kuulostaa mahtavalta ;) Ja kuulostaa myös hiukan tutulta, vaikka ei ollutkaan oma tulokseni :)

   Poista
 11. Itsekin rakastan kaikkia tällaisia testejä, joten pakkohan se oli käydä tekemässä :) Olen sekä 3 tehokas suorittaja että 1 tarkka laadunvalvoja. Ja aika osuva kuvaus varsinkin tuossa 3 on :) Kuten ylläkin joku kirjoitti, niin näitä olisi kiva nähdä lisää täällä bloginkin puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun teit! Onhan se hauskaa tietää mitä itsestä sanotaan :) Toki laitan lisää, jos joskus löydän jonkun yhtä hyvän ja kivan testin taas :)

   Poista
 12. Tää oli kyllä mielenkiintoinen testi. Itsellä tuli 6 - uskollinen kyseenalaistaja ja 4 - luova individualisti tuloksiksi ja kyllä niiden kuvauksista vähän turhankin hyvin oma persoona löytyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös oo jännää miten meidät pystyy laittamaan sanoiksi tuosta noin vaan :) Kiva, kun kerroit tuloksesi :)

   Poista
 13. Olen kanssa tehnyt tämän testin, olen kakkonen ja isäntä ysi. Täysin nappiin meni...

  VastaaPoista