Bannerin teko.

Bannerin vaihdoksen myötä minulta toivottiin jonkinlaista ohjetta kollaasin/bannerin tekoon, joten tässäpä tulee yritykseni neuvoa teitiä :)

Olen jo ihan unohtanut mitä kaikkia hienouksia Photoscapella pystyy tekemään, kun ei sitä tällä koneella ole ollenkaan, joten tällä erää ohjeet tulevat vain Picasasta ja Photarista. Muistelen kuitenkin, että Photoscape olisi ollut tässä hommassa aikas hyvä apu!

Picasa


1. Tässä vaiheessa olet jo varmasti keräillyt kivoja kuvia ja laittanut ne johonkin kansioon. Avaa kuvat Picasassa ja paina nappia "luo kuvakollaasi".


2. Picasassa on useampikin tapa tehdä kollaaseja. Vasemmalla näkyvältä Asetukset-välilehdeltä voit valita miten kuvat järjestäytyvät kollaasissa.


Voit tehdä kaikista kuvista yhtä suuria ruudukko-asetuksella tai sitten vastaavasti erikokoisia kuvia vaikka mosaiikki-asetuksella.  Myös ruudukon, eli kuvien, välejä voi kaventaa tai leventää maun mukaan. Kokeile eri napeista mikä näyttää parhaimmalle!


Se huono näissä asetuksissa on, että kuvat eivät välttämättä tule kollaasiin kokonaisina.. (tai ainakaan en itse onnistunut siinä)


3. Siksi asettelenkin kuvat mielummin itse, vaikka tällä tavoin ei kuvia saa välttämättä ihan millilleen vierekkäin.
Raahaa siis kuvat yksitellen vasemmalta valkoiselle alueelle ja asettele ne miten tahdot. Kuvia voi pienentää, suurentaa tai vaikka kääntää vinoon.


4. Kun olet mielestäsi valmis, paina Luo kollaasi vasemmasta alareunasta.5. Voit vielä rajata kuvaa, jotta saat kaiken ylimääräisen pois kollaasista. Niin ja onhan tuolla Picasassa nykyään jos jonkinlaista muokkaustoimintoa!

Tämän jälkeen paina Vie alareunasta ja tallenna kollaasi koneellesi, jos haluat. En ole koskaan muokannut kuvan kokoa Picasassa, joten siinä en osaa valitettavasti auttaa :( Tallennan aina kollaasin koneelle ja muokkaan koon oikeaksi Photarissa.


Photoshop


1. Avaa uusi "pohja" Tiedosto --> Uusi ja määritä sille haluamasi koko avautuvasta ikkunasta.


2. Raahaa ensimmäinen kuva valkoiselle alueelle kuvakansiostasi.


3. Kuvan päällä on tässä vaiheessa "rasti", joten voit liikutella kuvaa minne haluat ja pienentää/suurentaa sitä vetämällä kulmasta. Painamalla Shift-näppäintä samaan aikaan, kuva muuttaa kokoaan joka puolelta samassa suhteessa.

Kun kuva on oikean kokoinen, paina Enter --> rasti häviää. Kuvaa voi siirrellä vielä myöhemminkin, mutta itse laitan sen jo tässä vaiheessa ihan sinne minne pitääkin :)


4. Raahaa seuraavat kuvat samalla tavalla ja aseta ne kiinni edellisiin, muokkaa kokoa jne.


5. Kun olet asetellut kaikki kuvat kohdilleen, voit vielä rajata kollaasin irti alueesta rajaustyökalulla, jos se on suurempi, kuin itse kollaasi. Myös tekstiä voi lisäillä, kuten esim. blogin nimen :)
Mene sitten vielä Taso --> Yhdistä kaikki tasot.


6. Muokkaa kuvan kokoa Kuva --> Kuvan koko. Kuvan koko riippuu blogisi pohjan koosta, siitä miten leveä tekstikenttä ja sivupalkit ovat. Itselläni kollaasin leveys on tuo 1100 pikseliä. 


7. Tallenna kollaasi nimellä tietokoneellesi. Photari kannattaa ehkä jättää vielä auki, jos kollaasin kokoa täytyykin uudelleen säätää. 


Bloggerissahan tuon bannerin saa lisättyä Ulkoasu-välilehdeltä sinne ylimmäiseksi. Itselläni banneri on otsikon ja kuvauksen tilalla. Kokeile mikä koko sinun blogissasi toimii parhaiten!

Toivottavasti tästä oli teille jotain apua! On varmasti monia tapoja tehdä kollaasi ja tämän tavan opin itse ihan vahinkojen ja yritysten kautta :)

30 kommenttia:

 1. Ihanan selkeät ohjeet, kiitos kaunis näistä :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos murunen ohjeista! Mulla ei ole Photoshoppia ja photoscapea ei taida edes macille saada, eli picasalla täytynee yrittää! Juurikin tuo koon muokkaus on ollut se ongelma, mutta katsotaan osaisinko ;)

  VastaaPoista
 3. Loistava kollaasiohje! Itsekin aina photarilla värkkäilen tai tällä hetkellä mulla ei kyllä ole omalla koneella kuin ilmaisversio GIMP (:

  VastaaPoista
 4. Hihii.. Tuo photari on ihan hepreaa, mutta picasasta on ollut kyllä paljon hyötyä tälle blondille. =)
  Kuvat pienennän kotoisasti paintilla, kun en muulla osaa. ;) haha

  VastaaPoista
 5. Kiitos, että näit tuon vaivan - tosi havainnolliset ohjeet! Nim. Powerpointilla kuvia käsittelevä...

  VastaaPoista
 6. Nanna: Ole hyvä vaan, kiva jos oli selkeet :)

  Celina: No ei kuule mitään, hyvä jos oli apua :) Photoscape olis niin kiva, mutta kun sitä ei tosiaan macille saa niin piti sitten opetella muita ohjelmia :) Olin unohtanut, että myös Gimpillä onnistuu varmasti se koon muokkaaminen, sehän on kans ilmaisohjelma.

  Rimma: No kiva! :) Gimp on hyvä, vaikka vähissä onkin mun kokeilut sen kanssa!

  RagDoll: Hihii, niinhän se aluks on ja on vieläkin. Mulla on ihan omat tyylit sen kanssa ;)
  Tosiaan, paint on tietysti kans yks mahis, en olis sitä keksinytkään! Mitäs väliä sillä ohjelmalla on! :)

  HMH: Eipä kestä, hyvä jos kelpasi :) Hihii, kaikilla meillä omat tyylit!

  VastaaPoista
 7. http://andreeamaruan.blogspot.de/

  I did it... now it's time to work on the content and then advertise it to our loved ones! :D

  Have a nice spring! :D

  VastaaPoista
 8. toytulip: Awww, I love it! :) <3 Beautiful pics and lovely feeling! I hope everything goes well, it's a big thing and you'll always remember it! Happy spring to you too and all the best for the wedding! :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos ohjeista, olihan se itsekin ensi kertaa värkkäiltävä joku tekele banneriksi :)

  VastaaPoista
 10. Hei suuri kiitos sinulle, Cherry! Nyt on omaan blogiinkin saatu luotua kuvakollaasi (laadusta ja tyylistä ei takeita, mutta ainakin ensimmäinen tekele on nyt luotu) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hienoa! :) Sitä on kiva sit päivitellä, vaikka olen kyllä ollut itse aika laiska ;)

   Poista
 11. hei ihan mahtavat ohjeet ! tos selkeet ja näin. :)

  VastaaPoista
 12. Todella htyvä kollaasi ohje !! Kiitos paljon avuista !!! :)

  VastaaPoista
 13. minulle jäi epäselväksi, että kuinka näitä kuvia sai pienennettyä/suurennettua?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ohjelma sinulla olisi käytössäsi? Kohdassa 6 olen kuvin yrittänyt havainnollistaa miten homma käy Photarilla :) Muita tapoja en valitettavasti ole opiskellut, mutta kuvin koon muuttaminen onnistunee myös muilla ohjelmilla, kuten Gimpillä tai Paintilla.

   Poista
 14. Miten saan bannerin koon bloggerissa muutettua, se on IHAN liian suuri ja yritin mooooonta kertaa eri versioilla ja eri kokoisilla tulosteilla saada sen pienemmäksi, mutta ei onnistu...? Banneri on tehty Picasalla. Näin iso se on: http://tuike-livelovelaugh.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, en pääse nyt katsoon sun banneria kun olen reissunpäällä (uskon, et se on liian iso :)), mutta mä olen siis pienentänyt oman bannerini photarissa jo ennen bloggeriin latausta. Kokeilin aikanaan montaa eri kokoa, et mikä olis paras. Muistaakseni se on piirun vaille 2000px leveä. Jos sinulla ei ole mitään millä voit pienentää kokoa niin lähetä se minulle sähköpostilla ja kerro mahdollinen koko niin pienennän sen sinulle :)

   Poista
  2. .. Tosin jos siinä täytyy säätää jotain html-juttuja niin sit mä en osaa ;)

   Poista
 15. Anteeksi nyt "urkkiminen" Mutta oletko itse ottanut noi ulkkasi kuvat, vai mistä oot ne hankkinut? Satutko tietää semmosen paikan kun weheartit.com, saako sielt ottaa ulkkaan kuvia ku laittaa tekijänoikeudet.. mietin tohon picasaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi anonyymi! Oon varmaan vähän tyhmä ja vanhanaikainen, kun en nyt keksi mitä tarkoittaa ulkkari :D Mutta siis tässä postauksessa olen lainannut toisten ottamia kuvia, joita en enää käyttäisi bannerissa. Jos olet lukenut blogeja muutamia vuosia niin muistat varmaan, että jossain vaiheessa "kaikilla" oli bannerissa tai vähintään sivupalkissa noita pinterest/weheart/tms kuvia. Tekijänoikeusasiat ei ole monellekaan selvää pässinlihaa, mutta pääsääntöisesti jos käyttää itse ottamiaan kuvia niin ei voi tehdä mitään väärää. Jotkut valokuvaajat eivät välitä, vaikka heidän kuvia löytyisi netistä, jos niiden yhteydessä on selkeästi näkyvissä kuvan ottaja, koska ne ovat hyvää mainosta valokuvaajalle. Mutta periaatteessa ilman lupaa ei kannattaisi käyttää yhtään mitään sillä lasku saattaa tulla perässä. Esim Pinterestin tai Weheartin kautta et välttämättä ikinä pysty löytämään kuvan alkuperää, kun miljoona ihmistä on jakanut kuvaa eteenpäin. Silloin kuvaa ei tulisi ollenkaan käyttää, jos et pysty osoittamaan kuka sen on ottanut :) Ei nämä asiat itsellenikään vielä ole täysin selvät, mutta koitetaan opetella :) Sofie kirjoitti aiheesta jokin aika sitten http://avecsofie.indiedays.com/2012/08/29/copyright-right-to-copy/

   Poista
 16. Nyt sain vidoin ja viimein neuvoja bannerin tekoon..Piti eka vähä googlettaa nii tuli tää sun blogi ja nää neuvot.:)
  Voi että hurjasti kiitoksia tästä! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, jos tästä oli apua! Kiva juttu ja mukava, että jätit kommentin :)

   Poista
 17. mikä photoshop käytössä? Miten sen hankin koneeseeni? :) kiitos jo etukäteen:)

  VastaaPoista
 18. picmonkeylölä saa vielä helppommin ja nopeammin!

  VastaaPoista