Lainatavaraa.

Objektiivikuume on ollut jälleen kuumimmillaan ja olenkin tässä pähkäillyt mikä olisi se seuraava sijoituskohde sillä joku olis kyllä nyt saatava!
Toisaalta olisi varmaan hyvä omistaa yksi zoom-linssikin, mutta sydän vetää nyt kuitenkin kiinteiden puoleen.. Katsotaan miten tässä lopulta käy!

Ensihätään sainkin Canonilta aivan ihanan valovoimaisen objektiivin lainaan ja kuvailen nyt sillä seuraavat pari viikkoa aina kun vapaalle pääsen. Itse asiassa edellisen postauksen hätäiset sushikuvatkin ovat sillä kuvattu. Ravintolassa oli melko hämärää, mutta mielestäni sushit näkyivät kuvissa varsin kivasti!


Lainalinssinä siis Canon EF 50mm f/1.4

Ensikosketukselta 50 millinen vaikuttaa varsin lupaavalta ja toki ei vähiten siksi, että se on valovoimaisin muihin omistamiini linsseihin verrattuna. Meiltähän löytyy myös tuo 50mm f/1.8 ja näitä kahta onkin tässä kiva vähän vertailla. Jos haluat lukea useamman ihmisen arvosteluja kyseisestä ihanuudesta niin tästä ole hyvä! Täältä taas löydät suoraan Canonin omille sivuille :)


Kuvailemisiin!

5 kommenttia:

 1. Olen itse ehdottomasti prime-linssien käyttäjä ja minulla ei tällä hetkellä ole yhtäkään zoomia. Oma suosikkini on 35 mm/1.4. Valovoimaisuus linssissä on vaan niin jees... Kiva, kun olet saanut tuon linssin lainaan.

  VastaaPoista
 2. Uusi linssi on täälläkin ostoslistalla heti kun varallisuus antaa myöten. Kiva, että sait linssin testiin :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on eri objektiivivaihtoehtojen vertailu menossa. Ostettiin eilen digijärkkäri ja saatiin kaverilta pari linssiä lainaan, että päästään testaamaan, mitä kannattaa näin alkuun itselle ostaa.
  Aika tumpelo mä vielä näiden asioiden kanssa olen, mutta ehkä joku kurssi olis paikallaan :)

  VastaaPoista
 4. Mä oon miettinyt myös tuota objektiivia! Itselläni kun siis ei ole kuin yksi zoom-objektiivi (50-200 mm/f3.5-5.6). Testailin tätä jouluna P:n siskon mieheltä ja tuntui kyllä mukavalta. Objektiivin pieni koko myös viehättäisi.

  VastaaPoista
 5. Absolutely white: En yhtään ihmettele! Niihin kyllä helposti rakastuu :) Voin kuvitella miten ihana sun 35 millinen on <3 Hitsinpimpulat kun on niin monta ostoslistalla,ettei osaa päättää tärkeysjärjestystä ;)

  Anttis: Kiva, mitä oot mietiskellyt? :)
  Oli kyllä ihana saada tuo lainaan, vaikka hieman vähäistä toi vapaa-aika onkin. Olispa huomenna hyvä keli...

  Susku: Ooh, ihanaa!! Eiks ookin mielettömän kivaa kuvailla uudella kameralla! :) Tai ainakin sitten, kun osaa vähän käyttää sitä. Itselläni tuppaa menemään hermo, jos ei heti luista ;) Kurssit on kyllä kivoja, kun voi vapaasti kysellä. Ja varsinkin, jos opella on vielä saman merkin kamera kuin sinulla.

  Alma: Ootkos! Tää on kyllä aika kiva! Pitää kokoajan kuvata jotain laskiaispullia yms muuta tärkeetä täällä kotona! Nimenomaan on myös sen kokoinen, että menis matkassa mukana eikä käsi puutuis reissatessa :)

  VastaaPoista