Kiireisen (tai laiskan) helppo kanakeitto.

Meidän perheessä tykätään syödä hyvin tavallista, nopeasti valmistettavaa ruokaa. Näin siis pääpiirteittäin, vaikka poikkeuksia tietysti tulee sitten kun on vapaapäivä ja aikaa sekä intoa viettää keittiössä enemmän aikaa.
Omalla kohdallani kokkailut hiipuivat aivan minimiin Ullanlinnan kaksiossamme. Niin pieni keittiökoppi, pöytäuuni, ei tarpeeksi laskutilaa.. En vaan hirveästi innostunut mistään ja hermostuin joka kerta keittiössä :/
Nytkään ei keittiö ole iso, mutta toimiva ja kaikki on käden ulottuvilla. Laskutilaakin on tarpeeksi. Olenkin viihtynyt uudessa keittiössämme tosi kivasti ja toivon, että ruuanlaittokärpänen purisi mua taas.

Eilen tein tällaista pikakanakeittoa. En liiemmin välitä pilkkomisesta, mutta saat tästä vielä parempaa, jos maltat käyttää ihan "oikeita" kasviksia ;)

1. Laita iso kattila liedelle. Vettä taisin lorauttaa noin 2,5 l.

2. Paista kanasuikaleet pannulla. Itse käytin pippurimarinoituja broilerin fileesuikaleita.



3. Viimeistään tässä vaiheessa on hyvä maistella vähän keittoon tarvittavaa Koskenlaskijajuustoa. Suussa tulee olla mukava kermaisenjuustoinen maku läpi keittoprosessin..


4. Kun vesi kiehuu kattilassa, lisää kolme kanaliemikuutiota tai sopiva määrä kanafondia.
Itse sulatan kanaliemikuutiot erillisessä astiassa ja lisään ne vasta sitten keittoon. 



5. Lisää veteen 2 pientä pussillista suikalejuureksia sekä melkein koko pussillinen peruna-sipulisekoitusta.
Itse lisäsin vielä yhden sipulin pilkottuna..


6. Kun kasvikset ovat hetken aikaa kiehuneet, heitä sekaan myös liha.


7. Samaan syssyyn voit jo alkaa lisäillä keittoon myös mausteita sekä pilkotun Koskenlaskijajuuston, ellet jo ehtinyt syödä koko pakettia.. Sekoittelua..


8. Kata pöytä ja huhuile ruokailuseuraa ellei tuoksut tuoneet sitä jo lähettyville :)



Astiat; Villeroy & Boch Home Elements Pastalautaset & Aterimet; Hackman Inari-lusikat


9. Nauti!




Ainekset

Vettä maun mukaan n. 2,5 l
3 Kanaliemikuutiota

Pippurimarinoitua broilerin fileesuikaletta 700g
2 pussia suikalejuureksia 180g
1 pussi (melkein) peruna-sipulisekoitusta 1kg
1 paketti Koskenlaskijajuustoa, voimakas
1 sipuli
Currya
Soijakastiketta
Suolaa
Mustapippuria
Rakuunaa

Mausteet luonnollisesti maun mukaan.
Toisinaan laitan myös vähän makeaa chilikastiketta.

Tuosta määrästä syö kaksi aikuista ihmistä noin 3 kertaa. Riippuen tietysti ruokahalusta :)



3 kommenttia:

  1. En tiedä miksi, mutta en ikinä ole tehnyt kanakeittoa. Vaikka eihän tuo edes ole vaikeaa, ja näyttää ainankin todella hyvälle. Täytyy ehdottomasti kokeilla kanakeittoreseptiäsi, ja samalla voinkin sitten ensimmäistä kertaa käyttää ruuanlaitossa myös tuota koskenlaskijaa, jota olen aina vältellyt. Kiitos siis ohjeestasi!

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä! Ja mitkä astiat! Jään innolla odottelemaan postausta astioistanne :)

    Marie

    VastaaPoista
  3. Lauran: Hassua! No, mutta kokeile ihmeessä. Tätä tai jotain muuta kanakeittoreseptiä. Itse syödään aika usein tämän tyyppistä kanakeittoa ja kyllä se vaan on hyvää. Nyt kun tuota keittoa oli vielä jäljellä lauantaista, oli se maustunut entistä paremmaksi :)

    Anonyymi: Kiva :) Ja oli hyvää! Tein reilusti niin ei tarvi joka päivä kokata ;))
    Jossain vaiheessa varmasti astioita taas vilkkuu ja toki voin kuvailla niitä ihan omaankin postaukseen :)

    VastaaPoista