Valaisin, ei lamppu.

Mulla ihan kädet syyhyää innostuksesta kun tajusin yksi päivä, että voin alkaa etsiskelemään meille uusia valaisimia! Tässä nykyisessä asunnossa kun on sellainen hassu puoli, että me ei olla voitu laittaa tänne yhtäkään kattovalaisinta. Olohuoneessa on semmonen karmee kiskosysteemi, jossa on spotteja (joka oltais saatu kyllä purkaa, mutta näytti niin vaikealle) ja makkarissa ei ole kattovalaisinpaikkaa ollenkaan. Eteisessä ja keittiössä oli valaisimet kämpän puolesta valmiina.

Ensin en oikein tiennyt yhtään, että millaista valontuojaa uuteen kotiin haluaisin. Surffailin sitten mm. Skannon ja Finnish Design Shopin sivuilla. Miehellä on sisustuksessa vähän eri maku, joten voi olla, että mä täällä turhaan haaveilen, mutta mun mielestä on ihan itsestään selvää, että uuden kodin valaisimet mietitään ja harkitaan hyvin!

Äh, menin sitten ihastumaan tähän ihanaan Moooi Random Light-lamppuun, joka melko useasti myös Alvhemin sivuilla on tullut vastaan.


Meille kun olohuoneeseen tarvisi hankkia tuommoinen vähän isompi, näyttävämpi valaisin kattoon niin minusta tämä olis just passeli!
Valkoinen sen ainakin olla pitää. Hinta voisi tosin olla vähän ostajaystävällisempi. Mutta mies ei ainakaan vielä tyrmännyt tätä.

Tällä  hetkellä toinen vaihtoehto olohuoneen samalle paikalle on Ikean Ps Maskros.


Kauempaa tuo Ps Maskros näyttää tosi kauniille ja olen kymmenet kerrat ihastellut sitä erään naapurin kodissa, kun kävelen iltamyöhällä kotiin ja se näkyy ikkunasta.
Käytiin tuota jo Ikeassa vilkaisemassakin ja olin tosi pettynyt miten muoviselta se sitten lähemmällä tarkastelulla näyttikin. Olin ehkä odottanut liikoja, vaikka kyseessä olikin Ikea.. Silti lamppu on jäänyt mieleen pyörimään jo ihan kustannussyistä.

Mutta hei jos nyt oikeasti kysytään niin kumman haluaisin Ikeaa vai Randomin... ei liene tarpeen vastata ;)Olohuoneen ruokatilan eli ruokapöydän päälle tulisi sitten oma lamppunsa.
Siihen kaavailin jopa omaksi yllätyksekseni tätä valkoista Octo valaisinta. Toinen kiva vaihtoehto voisi olla vaikka Juhla-valaisin.

Miksi oi miksi näiden pitää kaikkien olla niin kovin kalliita?! Kauniita ne kyllä on myös..


Keittiö, makkari, työhuone ja eteinen kaipaa tietysti myös kattovalaisinta ja niiden mietiskelyt eivät ole edes näin pitkällä. Tässä kuitenkin kivannäköisiä vaihtoehtoja.


Vasemmalta löytyy Le Klint ja oikealta Ikean Knappa.

Näiden lisäksi tarvitaan vielä seinävalaisimia, pöytävalaisimia ja lattiavalaisimia.
On sanomattakin selvää, etten näistäkään haaveista voi kaikkia saada, joten saapas nähdä mitkä lopulta tiensä kotiimme löytävät :) Ei muuta kuin valoa kohti!


Jos teillä on kokemuksia ylläolevista niin saa toki aina kertoa! :)


20 kommenttia:

 1. Oon täysin samaa mieltä sun kanssa, toi Ikean Maskros on livenä niin muovinen ku olla jo voi. En ainakaan omaan kotiin haluaisi. Kaukaa on toki kaunis. Itse haaveilen tällä hetkellä octosta. Maybe some day.......

  VastaaPoista
 2. Ihania valaisimia kaikki, vaikka kokemusta niistä ei löydykkään :) Tsemppiä valintoihin!

  VastaaPoista
 3. randomin tyylisiä lamppuja saa kodin1, 3 eri kokoa :) eikä hintakaan päätä huimaa!

  VastaaPoista
 4. http://www.kodin1.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=642564&storeId=3444&catalogId=3444&shopId=3070000&compartmentId=3070100&categoryId=3070103

  VastaaPoista
 5. En suosittele Octoa. Se on tosi kaunis kyllä,mutta valaisimena ei ole kovin kaksinen:/

  Tuohon hintaan ainakin itse toivoisi lampun myös antavan valoa

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Se jakaa mielipiteet aika hyvin kahtia. Toiset rakastaa sitä vielä kotonakin :) Mut en kyllä haluaisi sitä nyt tarkemmin mietittynä.. En ainakaan olohuoneen paraatipaikalle. Jossain lastenhuoneessahan se olis just täydellinen, mut harmi ku meillä ei oo semmosta :))

  E: Kiitos! Onneksi kaikkea ei tarvitse heti päättää, se olis mahdotonta :D Kun nyt jossain huoneessa olisi valo pari ekaa kuukautta ;)

  Anonyymit: Kiitos vinkistä! Kävinkin heti katsomassa :) Jotenkin silmäni erotti kyllä pieniä eroavaisuuksia, mutta pitäisi nähdä kumpikin livenä ja mielellään vierekkäin! Tuo kyllä vähän häiritsee, ettei Kodin Ykkösen lamppu ollut pyöreä! Mietiskellään!

  Laura: Okei :( En ole sitä nähnyt vielä livenä ostomielessä. Se tulisi ruokapöydän päälle, joten ihan kauheasti valoa ei tarvitse antaa, mutta olishan se nyt kiva nähdä mitä syö ;)

  VastaaPoista
 7. Meillä on tuo ikean ps yläkerran hallissa ja tykätään kovasti :) Kun huonekorkeus on sen neljä metriä ja siihen iso valaisin, niin näyttää oikein kivalta!

  VastaaPoista
 8. La Petite Princesse: Uskon, että se sopii just korkeaan huoneeseen! Teillä on varmastikin sitten sen suurempi? Meilläkin sitä olohuoneeseen mietin, jossa korkein kohta taitaa olla 5m (tosin pian loivenee siitä), mutta kyllä mun mieli nyt taitaa enemmän halajaa ton randomin suuntaan. Hmm hmm hmm.. vaikeeta :)))

  VastaaPoista
 9. Meilläkään ei ole vielä makkarissa lamppua. Ikävä etsiä vaatekaapista vaatteita kun ei pelkän yöpöydänlampun valossa näe, mutta kun ei huvittaisi ostaa väliaikaista lamppua. The one, ei ole vielä löytynyt :D

  Tsemppiä sullekin etsintään! :)

  p.s: olen miettinyt meidän tulevaa hääkuvausta, ja suunittelin että ammattikuvaaja ottaisi kuvat kirkossa, ja sitten ne "viralliset" kuvat.
  Mutta edelleenkin, jos muutat mielesi, ottaisin sinut juhliin kuvaajaksi enemmän kuin riemuissani! :)

  VastaaPoista
 10. Olen samaa mieltä, että os maskros sopii korkeaan tilaan..eikä se tavallisessa huoneessa näytä sitten samalta. Ikean Knappa meiltä löytyy molemmista makkareista ja siitä ollaan kyllä tykätty, aika perustavis.

  Tuo Juhla-valaisin pisti myös omaan silmääni lampuja etsiessä mutta sen kohdalla jäi mietityttämään sama juttu että miltä sitten näyttää livenä oikeasti :)

  Le Klint on upea! ;)

  VastaaPoista
 11. Ooohhhh.. täältä löytyy yksi rakastunut.. aivan mielettömän ihana tuo Moooi Random Light-lamppu :) Järkyttävän kallis ostos, mutta kerran kun ostaa niin siinähän se sitten roikkuu ja sitä voi kutsua jo sijoitukseksi ;)
  (Rahat roikkuvat katossa pahan päivän varalle) =)

  Le Klint on myös todella upea, samoin Octo ja juhla valaisin..

  Nuo ikean valaisimet ovat todella kauniita kuvastoissa ja toisten kotona kaukaa katsottuna.. mutta sitten kun menee niiden lähelle niin halpa muovisuus jotenkin paistaa läpi.. ainakin tuossa Ps Maskrossa.

  VastaaPoista
 12. Hei,

  miten olisi Härva-valaisin?

  http://www.kodinterra.fi/market/kodinterra?a_Visit:tuote=6u2n9iqc0i5ipc1h&kategoriaTunniste=Riippuvalaisimet&path=ValaisimetS%C3%A4hk%C3%B6t%2FValaisimet%2FKattovalaisimet%2FRiippuvalaisimet&myymala=Kodin+Terra+Lahti&paikkakunta=Lahti&osuuskauppa=H%C3%84MEENMAA&pageName=Main

  VastaaPoista
 13. Ansku: Just niin! Minäkään en halua mitään väliaikaista, kun se tuntuu ihan tuhlaukselta. Ja sitten siinä käy pian niin, että the lamppua ei ikinä saa, kun siinähän on se lamppu! :D

  Makkarin lamppu jää varmaan viimeiseksi, kun siellä harvemmin niin valoa tarvitsee. Tai sehän riippuu siitä miten nopeasti löydetään niitä hyviä yksilöitä :)
  Kiitos, kyllä tässä on jo tosi kivat vaihtoehdot.. uusiakin on tullut jo vastaan mitä tässä postauksessa ei ole ;)

  Voi olet kyllä ihana :) Mutta minä arvostan teidän häitänne niin paljon, etten haluaisi niitä ensimmäiseksi kunnon juhlakeikakseni. Haluan todella, että saatte upeita kuvia ja itse olen vielä niin epävarma kamerani kanssa. Usein joudun ottamaan monta versiota ennen kuin olen tyytyväinen. Sellainen ei oikein käy päinsä, kun häissä tilanteet menevät ohi eikä ne tule enää uudelleen, jos ei kuvaaja ollutkaan valmis. :) Kiitos silti ajatuksesta!

  Jonna: Maskros taitaa jäädä nyt ostamatta. Ainakin olohuoneeseen. Muissa huoneissa ei sitten sitä korkeutta olekaan :) Knappa voisi tulla meille vaikka eteiseen, sopisi sinne mielestäni hyvin. Mutta se on kyllä ulkonäöltään varsin moneen paikkaan sopiva. Eikä hinta päätä huimaa, jos kyllästyy..

  Juhla-valaisin ei ollut mieheni mieleen ja rupesin itsekin sitten pohtimaan, jos se on kerran tehty kankaasta (?) niin en ehkä haluakaan sitä ;) Löydettiin jo vaihtoehto onneksi. Katsellaan mihin sitten lopulta päädytään :)

  Ja kyllä Le Klint on <3

  VastaaPoista
 14. Beipe: No eikö!!!!! Sen kohdalla tuli sellainen tyytyväinen hymy kasvoille :D Kyllä minusta valaisimeen voi laittaa vähän rahaa. Se on turvallisessa paikassa säilössä ;) Ja kyllähän se ohjaa myös sisustusta. Voisi melkein verrata siihen, että kengistä näkee ihmisestä paljon. Ehkä valaisinkin kertoo kodin asukeista jotain ;)

  On niin monta ihanaa!!! Ai että.. en meinaa pysyä housuissani kun mietin näitä. Miten voi tulla parista valaisimesta tämmöinen innostus, hih :)

  Anonyymi: Kiitti ! :) Tuo oli parempi! Mutta tosiaan haluan ensin tavata livenä ja tarkastella lähemmin. Kiitos avustasi :)

  VastaaPoista
 15. Heippa!

  Meillä on roikkunut jo 5 vuotta Random Light katossa, enkä ole vielä kyllästynyt. Meillä on se keskikoko ja ennen meillä oli siinä "huurrettu" hehkulamppu ja nyt on käytössä kirkas hehkulamppu. Kirkas hehkulamppu luo viereisille valkoisille seinille mielenkiintosia verkkokuvioita varjoina selvemmin kuin "huurrettu" hehkulamppu. Randon Light jakaa mielipiteitä, toiset eivät tykkää, mutta itse rakastan tuota valmistujaislahjana saatua valaisinta!

  H-M

  VastaaPoista
 16. Mietin, et kun olit noin taitavasti kieputtanut sitä hopealankaakin, niin äkkiäkös yhden valaisimen kieputtaisit. Istut alas joku ilta ja suunnittelet paperille unelmies valaisimen, ja sit vaan kieputtamaan sitä metallilankaa. Voishan siinäkin olla vaikka noita helmiä tai jotain... Suuren ilmapallon ympärille vois kieputtaa jotain, ja sit vaan poksauttaa sen lopuks pois, ja jäljelle jäisi vaan sun hieno teos..

  VastaaPoista
 17. H-M: Ihana kuulla! Se on kuitenkin aika simppeli niin ehkä siihen ei kyllästy samalla tavalla, kuin johonkin erikoisempaan voisi kyllästyä. Sitä keskikokoista itsekin pohdin, taisi olla jo aika hyvänkokoinen sekin. Ostopaikkaa tässä arvon varmaan vielä hetken aikaa ja koitan katsella mistä saisi edullisemmin :)
  Olipas aivan upea valmistujaislahja kyllä todella!

  Anonyymi: Hih, ihan mielenkiintoinen idea, mutta ehkä en ainakaan olohuoneen paraatipaikalle laittaisi omakieputtelemaa lamppua. Epäilen, että osaisin siitä tarpeeksi hienoa tehdä :( Joku on kyllä tainnut jostain paperimassasta noita itsekin tehdä mitä nyt netistä katselin aikanaan keskusteluja.

  VastaaPoista
 18. Löysin vihdoin kivan vaihtoehdon Random lightin tilalle, tarpeeksi samantapainen ja TODELLA ihana ja kaunis luonnossa, kelpaa täydellisesti minulle kun hintoja aikani vertailin.. Tilasin samalla tuohon vielä kirkkaan sekä matan pallolampun niin saa kivaa vaihtelua - suosittelen! :)

  http://www.valaisintalo.fi/fi/tuotteet/kattovalaisimet/riippuvalaisimet/tuote/h%C3%A4rva-70-aneta_harva-70cm

  VastaaPoista
 19. Siiri: Kiitos, näyttää todella paljon samalle!! Voi kun itsekin näkisin luonnossa, se varmasti antaisi vastauksen minullekin ;) Olen kyllä jo säästänyt hieman lamppua varten, mutta luulen, että laitan tuon asian vielä jäihin. Mun täytyy olla kyllä ihan varma, että uskallan ostaa mitään :))

  VastaaPoista
 20. Mä ihastuin kans tuohon Juhla-valaisimeen - ajattelin, että valo siivilöityisi kauniisti kangaskerrosten alta. Harkitsin sitä olohuoneeseen, mutta kun kävin katsomassa sitä "livenä" pienimmässä mallissa ei ollut sellaista loistokuutta mitä olisin kaivannut olohuoneeseen. Isompi versio olisi kaunis esim. vanhemman talon ruokasalissa. Lampun etsintä jatkuu siis täälläkin, mutta se on kivaa puuhaa ja olen samaa mieltä kanssasi, että valaisimeen voi hieman sijoittaa rahaakin - täytyy vaan olla aivan varma mitä haluaa.

  VastaaPoista