Lenkkejä.

Olen tehnyt aika vähän hopeakoruja, vaikka niiden tekeminen olisikin järkevämpää. Se vaiva minkä näkee, näkisi mielummin oikeiden, arvokkaampien materiaalien kanssa, mutta hopean hinta on tehnyt viimeaikoina sellaisia harppauksia ylöspäin, että ihan joka viikko ei ole varaa sitä ostaa.

Tällä kertaa ostin kuitenkin muutamia metrejä hopealankaa ja päätin, että nyt opettelen viimein kierteisten lenkkien teon. Katselin muutamia ohjeita netistä ja päätin kokeilla mitä siitä tulisi - Voi hitsi miten hauskaa niiden tekeminen olikaan! Muutama sentti meni kyllä pipariksi, mutta sitten se lähti menemään enkä osannut enää lopettaa.

Ensimmäiseksi lenkkikorukseni muodostui musta rukousnauha. Tosin helmien määrä ei ole oikeaoppinen, joten jättäkää ne huomiotta :)Kaikki osat ovat sterlighopeaa, helmet Swarovskin helmiäiskristallihelmiä.
Tuntuu siltä, että tässä huushollissa veivataan nyt enemmänkin hopealankaa ;) 

Mukavaa keskiviikkoiltaa! 
Ehkä nähdään vielä ennen muuttoa!


8 kommenttia:

 1. Ai kun kiva koru :) Itsekin olen innostunut tekemään helmikoruja (noora-johanna-korut.blogspot.com), mutta käytän materiaaleina lähinnä lasihelmiä ja helmiäislasihelmiä. Niitä on kyllä mukava tehdä ja jää koukkuun! :)

  VastaaPoista
 2. Todella hyviä kiertesiä lenkkejä ekalla kerralla!

  VastaaPoista
 3. Todellä nätti koru ja kauniita lenkkejä. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana koru :) ja taitavasti tehty. Tekisitkö oman postauksen koruista,mistä hankit materiaalit ja vaikka jotain esimerkkejä miten niitä tehdään.Olisi kivaa näpertelyä keväälle :)


  Marie

  VastaaPoista
 5. Noora: Kiitti! Aika perus, mutta perusmallista on hyvä aloittaa ;) Siitä se luovuus sitten lähtee kukkimaan! Kiva, että sinäkin olet innostunut. Näihin juttuihin jää koukkuun ihan täysin!! On kyllä tullut kalliiksi, huhheijaa! Mutta niin hauskaa!

  Anonyymi: Voi kiitos, olipa kiva kuulla :)

  Varpunen: Kiitos kovasti <3 Oli kyllä ihanaa ja koukuttavaa hommaa. Mikäpä koruihin liittyvä ei olisi..

  Moikka Marie :) Ja kiitos paljon, kiva että pidät :)
  Voinhan jossain vaiheessa tehdä jonkin postauksen, sitä on ennenkin toivottu! Materiaaleja kyllä löytyy todella paljon, kun helmikauppoja on syntynyt sinne tänne. Itse olen opiskellut kaiken ihan kirjoista ja netistä. Youtube on varmasti parasta mitä on, kun saa samalla liikkuvan kuvan ja voi kelata edestakaisin :) Niin ja tutustupa ihmeessä helmetti.fi, jos et ole siellä vielä käynyt. Sieltä saa tietoa vähän kaikesta ja ne ihmiset on tehneet koruja jo paljon kauemmin kuin minä :)

  VastaaPoista
 6. Mitä kirjoja suosittelet? En ollut tullut edes ajatelleeksi,että kirjoistakin voisi nitä opiskella,kai tämä ainainen nettimaailma on tehnyt tehtävänsä ;)

  Marie

  VastaaPoista
 7. Tuo on upea! Rakastan itse tuota kieputtamista. Otti kyllä itseluottamus vähän kolahdusta, kun annoin miehen kokeilla ekaa kertaa ja väänsi kuin vanha tekijä! =D

  Mies on tuollaista toivonutkin siitä asti, kun löysin swarovskin ison kristalliristin. =)

  VastaaPoista
 8. Marie: Aloittaessani asuin Australiassa, joten kolusin Aussikirjastoja ja kirjat oli enkuksi. Nimiä en valitettavasti muista, kun selaisin ja katselin vain. Sitten aloin syötellä nettiin hakusanoja, mitä nyt keksin koruihin liittyen ja Youtube on tosiaan täynnä kaikkea. Melko pian eksyin Helmettiin, josta löysin paljon sellaisia kysymyksiä ja vastauksia, joita itsekin mietin. Siellä pohditaan kaikkea tosi tarkkaan ;)

  Suomessa ostin joskus kirjan Helmitaivas, josta aloittelijana sain apua. Sitten kaikkia noita hopeatyökirjoja on tietysti aika paljon ja kaikenlaisia kieputuskorukirjoja, mitä nyt itse sitten tarvitseekaan. Nykyään tulee kyllä googletettua useammin, kuin luettua kirjoista :)


  RagDoll: Kiitti! Siihen jää kyllä koukkuun, huh! Pitäiskin laittaa joku iso hopealankatilaus menemään, että saisi itselle koruvarastot täyteen ja kieputeltua sydämensä kyllyydestä ;) Sulla on joku superlahjakas mies siellä sitten! :D Pistä sekin koruhommiin ;))) Tai sit se oli aloittelijan tuuria ;)))

  Joo ne on makeita! Just katselin omaa swarotilausta, joka tuli eilen. Kivoja riipuksia ja kiiltelee niin herkullisesti! Tosi kiva, että mieskin tykkää ja saa sulta ehkä pian oman korun!?

  VastaaPoista