Suomenlinna syksyllä.

Viime viikolla oli pahoja päiviä, oikein pänni kunnolla. Joskushan niin käy kaikille, syystä tai toisesta. Silloin kannattaa tehdä jotain mistä tykkää oikein tosi paljon. Jo lähtee ketutus. Minä lähdin tietysti valokuvaamaan.. :)
Sain päähäni, etten ole tainnut koskaan olla Suomenlinnassa syksyllä. Kesällähän siellä tulee käytyä ja viime talvena kävin siellä kuvailemassa hankia ja jäätynyttä merta. Nyt hoidin sitten syksyn pois alta, vaikka ei puissa enää lehtiä ollutkaan. Kevättä odotellessa ;)
Tosin eihän niitä lauttoja mennytkään niinkuin kesällä. Matkustin koko reissua yhteensä 1,5 tuntia siksi, että odotin lauttaa molemmissa päissä 30minuuttia. Kuka niitä aikatauluja jaksaa kotona katsella..

Viimein iltapäivällä kun pääsin perille niin tajusin, että aurinkohan on jo tosi alhaalla. Miten mä satunkin olemaan Suomenlinnassa aina just ennen kuin tulee pimeetä! Otin jalat alle ja juoksin täysillä kohti Kustaanmiekkaa.. Oli ihan pakko saada edes yksi auringonlaskukuva! Run Cherry run..


Vähän kyllä myöhästyin. Taivas oli varmaan ollut aikaisemmin tosi upea. Nyt oli pilviä ja aurinko lähes meren takana. Ens kerralla sitten aikasemmin :)

Suomenlinnassa on kyllä tähän aikaan niin rauhallista. Kun menin, oli lautalla paljon väkeä, mutta peremmällä saarella ihan kuollutta. Hyvä kun pari koiranulkoiluttajaa näkyi. Katselin kallionkohtaa, jossa kesällä vietettiin polttareita. Oli paahtava aurinko ja skumppalasit. Nyt oli kylmä tuuli, huppu päässä ja minä haaveilemassa horisonttiin katsellen.


Paluumatkalla odottelin taas sitä lauttaa puoli tuntia. Kuuntelin samalla ulkomaalaisten höpinää suomalaisista ja koitin pidellä pokkaa, etten olis jäänyt kiinni salakuuntelusta. Naiset vaihtoivat mielipiteitä suomalaisista miehistä. Miehet ovat kuulemma kovasti perässä ja kiinnostuneita, mutta sitten kun olet poissa silmistä, jossain muualla, niin ei suomipoikaa enää kiinnostakaan. Ei kuulu vaikka miten soittelisi ja Facebookissa pommittaisi - sikoja kaikki!
- Sitäpaitsi varmaan kaikkien suomalaisten nimi on joku tyhmä Kimmo Nieminen!!

:D

Ihanaa viikon jatkoa muruset!
14 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Mieli hiljentyy kun noita katselee =)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia olet ottanut! Varmasti auttoi kuvailu ja visiitti Suokkiin oloon :)

  VastaaPoista
 3. oivoi oot niin taitava.. millä kameralla muuten kuvailet, nää kuvat kun jaksaa aina ilahduttaa upeudellaan.. jos toivoisin uuden kameran lahjaksi ja ehkä munkin kuvat ois sit yhtä hyviä.... ;)

  VastaaPoista
 4. Vau, älyttömän upeita kuvia! Ootko käynyt kenties jollain valokuvauskurssilla tms. joskus?

  VastaaPoista
 5. Todella upeita kuvia! Harvoin yhtä upeita näkee! :)

  VastaaPoista
 6. Voi hyvät hyssykät miten kertakaikkisen uskomattomia kuvia!! Aivan mielettömiä <3 Oot kyllä tosi taitava :))) Noissa maisemissa kyllä ihan varmasti pahinkin sisäinen ärrimurri katoaa ;)

  VastaaPoista
 7. Oi miten ihania kuvia olet ottanut. Niin kauniita, että huokaillen katselin! On kyllä mentävä joku päivä uudestaan auringonlaskun aikaan, sillä kuvasi näyttävät siltä, että tuo kauneus on koettava. Muistinkin, että viime kesänä olin myös aika myöhäiseen aikaan ja silloin tuli otettua hyvin sinisiä kuvia.
  Heh, nauratti tuo "tyhmä Kimmo Nieminen"!

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti en ollut ainoa joka nyt meni facebookkiin ja haki Kimmo Niemistä :D En jaksanut laskea miten monta niitä oli... Jokatapauksessa ihania kuvia taas :)

  VastaaPoista
 9. Minna: Kiitos Minna <3 Suomenlinna on tosi hyvä "pakopaikka", siellä oli niin hiljaista ja kaunista!

  E: Autto! Tykkään olla itsekseni ja hypin ihan innoissaan tuolla kallioilla kamerani kanssa. Unohtu kaikki muu.

  Minna: Kiitos muru <3 Mulla on Canonin 7D :) Hyvä runko on tietysti hyvä runko, mutta kannustan satsaamaan hyvään objektiiviin. Hyvällä rungolla ei tee mitään, jos ei ole hyvää objektiivia :) Arvaa haaveilenko aika monesta..

  Minna: Ompas monta Minnaa :)) Kiitos kommentistasi ja kehuista <3 Kävin viime syksynä Kameraseuran alkeiskurssin. No, se meni vähän miten meni. Olisi pitänyt ehtiä panostaa. Tänä syksynä kävin Varmuutta ihmiskuvauseen-kurssin. Kyllähän niitä olisi kiva käydä, mutta ei ne ihan ilmaisia ole. Ja toisaalta nautin paljon enemmän siitä, että voin vaan lähteä itsekseni jonnekin kameran kanssa ;)Kurssilla oppii ehkä jotain ja saa vinkkejä, mutta kyllähän se varsinainen opiskelu siellä "toiminnassa" sitten tapahtuu :)

  Elle-Marie: Oih, sanoitpa kauniisti <3 Kiitos! Vaikka kyllähän niitä kauniita kuvia on maailma pullollaan ;)

  Taru: Voi sua, kiitos kultainen taas kauniista sanoista <3 Noista maisemista olis saanut kuka vaan ihan samanmoisia kuvia! Suokki on nätti paikka ja aurinko kruunasi taivaanrannan :) Oli ihana vaan itsekseen haahuilla..

  Saija: Oi, kiitos kovasti <3 Ja tosi mukava, kun tulit täällä piipahtaan. Ihailevasti huokaillen käyn sun kuvia aina katsomassa! Sulla se vasta taitoa on!

  Tiedätkö, itsekin aattelin, että menisin vielä uudestaan. Äskön luin tosin Iltalehdestä, että sunnuntaina tulis lunta. Olis sitten ehkä vähän erinäköistä ;)

  Arvaa paljonko mua nauratti niiden jutut.. yritin kaulaliinaan köhiä ;)

  Maarit: Hehheheh, täytyy tunnustaa ;D Aika monta niitä oli, heh. Oli kyllä hauskaa kuunnella turistien juttuja! Kiitos ihana <3

  VastaaPoista
 10. Ihan uskomattomia kuvia jälleen! Joko susta alkaa pian se rikas hääkuvaaja kuoriutua? ;) <3

  En ole vieläkään koskaan käynyt tuolla. Pitäisi joskus päästä kurkistamaan. =)

  VastaaPoista
 11. RagDoll: Heheheh :D Tossa oli toi rikas ja toi hääkuvaaja, en oo kyllä ihan varma voiko kumpaakaan sanaa liittää muhun ikinä, mut koitetaan nyt edes tota ensimmäistä vaikka lauantaina :D

  Siis mitä!!! En voi käsittää!! Nyt neitonen kimpsut kasaan ja mennään joku kerta Suokkireissulle!! Mut suosittelen, et jätät korkkarit himaan ;D muistan sen sun jonkun treffijutun korkkareissa kallioilla... Tosin en mä kyllä treffeille sua veis, siihen sulla taitaa olla jo paikka varattuna jonkun toisen toimesta :D

  VastaaPoista
 12. Hahha. =D Sulla on loistava muisti! Juu, sellaisilla 13cm koroilla kiipeilin kallioita pitkin joku pari kilsaa rannalle. =D Kyllä muuten ketutti!

  Joo, mennään ehdottomasti! Kerrot koska sulla on vapaata ja tarkistan sitten oman kalenterin (jossa on kovin tyhjää). =)

  VastaaPoista
 13. Ihania kuvia ja uistutit taas siitä tosi asiasta etten ole ikinä elämässäni vielä käynyt Suomenlinnassa!! Olisiko jo aika kun siitä vielä selitän niin pokkana kaikille Suomituristeillekin, aivan niin kuin muka tietäisin jotain. En jaksa odottaa että pääsen taas Suomeen.

  VastaaPoista
 14. RagDoll: Heh, jotenkin toi jäi mieleen, kun kuvittelin sut sinne tilanteeseen ;) Mut sulla oli varmasti hyvä tuki ja turva siinä pelastamassa neitosen pulasta!

  Sun pitäis ehdottomasti päästä sinne kesällä, koska silloin se on paras paikka! Voidaan toki mennä nyt syksylläkin, mutta sit voi olla jo lunta. Ei se mua kyllä haittaa ;) Pitääpä katsella joku vapaapäivä seuraavilta vapailta!

  Ella B: Voih, etkö sinäkään oo päässyt! No viimeistään ens kesänä kyllä käyt! Voidaan mennä vaikka piknikille :)) Se on aivan ihana paikka eikä siellä tuu liian kuuma, kun yleensä aina tuulee.
  Hehheeh, oot siis ajatuksissas käynyt siellä jo monesti ;)

  VastaaPoista