Lahjoja kotiin.

Täällä jo joku ehti mun lahjatoiveita kyselläkin, joten tässä tulee ensimmäinen osa. Laitan myöhemmin kollaasin siitä mitä itse voisin haluta, mutta ensin kotiasioita, kun kerran uutta kotia kohti ollaan menossa :)

Esimerkiksi meidän astiatilanne on varsin surkea ja ollaankin mietitty millaisia sarjoja alettais keräämään. Se on varmaa, että tulevat astiat ovat valkoisia sillä ne ovat mielestäni kaikkein tyylikkäimpiä. Niiden avulla saattaisin jopa kuvata jotain ruokakuvia blogiinkin joskus. Turkoosit lautaset ei oikein motivoi..

Itse pidän tosi paljon noista monessa muussakin blogissa nähdyistä Villeroy&Bochin New Wave-astioista. Mies sanoi, että ne tuntuu aika monimutkaisilta arkikäytössä, joten luultavasti esim. valkoista Teemaa tullaan ostamaan lisäksi sitten siihen arkeen. Minusta olis kuitenkin ihana omistaa myös kauniita ja linjakkaita astioita, vaikka sitten niitä parempia hetkiä varten. Sellaisen paremman hetken voi toki löytää myös arjesta ;)

Myöskään mitään tarjoiluastioita emme omista, koska nykyiseen kämppään niitä on ollut turha ostaa. Kaikki aloitetaan siis alusta. Uusi alku on aina kiva asia, kun on maailma avoin :)1. Iittala Ego-kahvikuppi 0,2 l 2. Iittala Ego-aluslautanen 15 cm 3. Villeroy&Boch New Wave lautanen 24 cm 4. Villeroy&Boch New Wave kulho 0,6 l 5. Villeroy&Boch pastalautanen tai syvälautanen 6. Kartell Dune-tarjotin 7. Iittala Kartio-kaadin kirkas 8. Aalto pannunalunen 9. Pentik Loiste Kynttelikkö 40cm 10. Tivoli Audio Pal valkoinen 11. Zen Grow Pöytäpuutarha valkoinen tai design ;)

Pari noista olen ostanut joskus lahjaksi, mutta omaan kotiin niitä ei ole vielä eksynyt. Tässä siis sellaisia, jotka ilomielin ottaisin vastaan. En nyt oleta, että kukaan oikeasti ostaa meille kallista pöytäpuutarhaa, mutta olishan se silti aika nasta uudessa keittiössä ;)

7 kommenttia:

 1. Astiaston kerääminen on kyllä yksi "järkevimmistä" lahjoista :) Niin helppoa sanoa mummeille ja kummeille ym, että mitä toivoo lahjaksi! Minullekkin salakavalasti kertynyt täydet astiastot ja lasistot ;) Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
 2. Kannattaa tsekata Pentikin Anis-astiasto! Sitä meillä on, ja se on aivan ihana :)

  VastaaPoista
 3. Meillä keräillään arkiastiastona valkoista Teemaa. Häälahjatoiveeksi mietittiin (häälahjatilin vaihtoehdoksi) jotain koristeellisempaa astiastoa, joka siten olisi ns. juhla-astiasto. Pentikin Valo on tällä hetkellä yksi vahva suosikki.

  VastaaPoista
 4. Meillä on valkoinen teema ruokailuun ja kahvi-/teeastiasto Pentikin Vanilja sarjaa. Mielestäni valkoinen teema on näppärä ja siihen on helppo yhdistellä monenmoisia astioita kattausta ajatellen.
  Tuo loistepuu on ihana! Täällä se junnumpi versio komeilee telkkarin vieressä ja on ihanan tunnelmallinen!

  VastaaPoista
 5. E: Niin mustakin! Häälahjaksi ei voitu toivoa oikein mitään astioita, kun ei kotiin olis mahtunut eikä tiedetty, että ollaan muutamassa. Mutta ei se mitään, nythän niitä voi kerätä sitten :) Mulle ei kyllä pari astiastoa riitä, kun tahtoisin vähän joka sarjasta jotain...Pitää olla katos joka mielentilaan oma kahvimuki ja tolleen ;D

  Anonyymi: Oi kiitti vinkistä! Pitää nähdä se livenä, mutta vilkaisin jo vähän kuvista ja kivalta näytti!

  Varpunen: Teema on semmonen kiva ja simppeli. Tosin haluun ehdottomasti sen rinnalle jotain muutakin, kun se on kuitenkin vähän tylsä ;) Mut onhan tässä vuosia aikaa kierrellä astiakauppoja! Pitääpä tutustua myös tuohon Valoon :)

  Minna: Totta! Siihen on helppo yhdistellä! Se on valkoisessa kiva, että ei huomaa, vaikka kaikki ei oliskaan ihan samaa sarjaa. Niin ja siihen sopii sit vaikka hopeat ja muutkin :)

  Se puu olis kyllä ihana, mutta jouluna ei vielä olla uudessa kodissa. Voihan sitä tietysti pitää ihan talven koristeenakin sitten ensi vuonna :)

  VastaaPoista
 6. Valkoinen on kyllä niin nätti ja helppokin mutta silti se tuntuu itsellä omassa käytössä liian tylsältä. Lisäksi täällä väliaikaiskodissa astiat on yhtä väriviidakkoa, ei taida yhtään koko valkoista astiaa löytyä... t.nimimerkki kerään turkoosia/vaaleansinistä KoKo-sarjaa ;)

  VastaaPoista
 7. Ella B: Se on kyllä totta, että se voi olla tylsäkin, mutta ehkä se tarvii sit kaveriksi jotain muuta, kuten värikästä ruokaa tai väriä muuten kattaukseen :) Valkoinen on toisaalta niin helppo pohjaväri, kun siihen sopii mikä vaan! Meillä on kans turkoosia Teemaa, mutta jotenkin kyllästyin siihen näiden vuosien saatossa. Toisaalta väriviidakkokin voi olla tosi söpö ;)

  VastaaPoista