Kuvakirjan aloitus..

Vielä ollaan kovasti Ifolorin kisassa mukana, mutta arvatkaas kuka aloitti kirjan tekemisen vasta tänään! Olen ollut niin kiireinen, etten ole ehtinyt perehtymään asiaan aikaisemmin. Tosin, en kyllä yhtään pidä "taiteen" tekemisestä kiireessä. Ifolorin ohjelmassa olisi niin monia erilaisia tapoja asetella kuvia ja kirjoitella tekstejä, että sitä ei ollenkaan tahtoisi tehdä näin nopeasti! Samaan aikaan en ollenkaan haluaisi luovuttaa ;)

Tässä pari esimerkkiä, miten kuvia voi asetella.. Niitä on useita kymmeniä..

Ihanasti kerroitte mulle omia kokemuksianne kirjan teosta ja täytyy sanoa, että tuohon todella saisi menemään vaikka monta viikkoa, jos sen oikein perusteellisesti kokoaisi! Taisin tehdä pelkkää kansilehteä jo tunnin verran, kun en osannut päättää minkä kuvan siihen laittaisin. Tekstistä puhumattakaan. Kaiken lisäksi kuvien käsittelemiseen saa menemään vaikka miten paljon aikaa. Mutta niin hauskaa tuo on, että en malttaisi ollenkaan lopettaa!
Meidän piti mennä miehen kanssa sohvakaupoille ja mä huutelin kokoajan, että "Teen tän yhden sivun vaan niin sitten voidaan lähteä". Meni viistoista minuuttia niin huusin jälleen, että "Ihan yks sivu vaan enää niin olen valmis..." ;)

Nyt taitaa olla hurjat neljä sivua tehtynä ja edessä ties miten monta. Ajattelin, että jos huomenna heräisi viideltä tuota väsäämään niin riittäisköhän joku 19 tuntia kirjan valmiiksi saamiseen? :D


Toisaalta, jos tulee luovutustilanne niin ainakin olen yrittänyt!! :D


PS. voin suositella tuon kokeilemista muillekin. Seuraavaksi voisin tehdä kirjan vaikka kesästä 2011.. 
Siihen tosin tarvitaan jo melkoinen määrä sivuja.


4 kommenttia:

 1. Wow miten upeaa kirjaa olet tekemässä :)

  Pakko päästä tekemään tuollainen... pitäisi vain ensin päättää aihe ja etsiä koneelta kuvat :)

  Ihana joululahja idea.. ;)

  VastaaPoista
 2. Heips olisi kiva saada jonkunlainen joululahja postaus ja jos olet sellaisen vanhaan blogiisi tehnyt, niin se olisi myös kiva nähdä :)

  VastaaPoista
 3. Et kyllä luovuta! =D Noin upealta näyttää, joten voitto on varma. ;)

  VastaaPoista
 4. Beipe: Oi, kiitos! En tiedä itse yhtään miltä se näyttää..tai en osaa arvostella omia juttuja, mutta kiva jos pidit :)

  Tee ihmeessä! Mutta rauhassa...eikä tämmösellä kiireellä niinkuin itse. Se on oikeesti hauskaa puuhaa. Kannattaa ensin laittaa käytettävät kuvat yhteen kansioon niin ei tarvi kokoajan etsiä niitä koneelta tms.

  Totta! Ihan mahtava joululahjaidea todellakin!

  Anonyymi: Kiva kun toivot, kiitos! Mä meinasin tehdä joululahjatoivekollaasin jo joskus lokakuun alussa, mutta ajattelin, että se on ihan liian aikaista. Nyt on sitten aika mennyt ihan muihin juttuihin. Mieskin jo kyseli, että oisko mahollista saada niitä toiveita pian ;) Joten varmasti teen sen tässä lähiaikoina! :)

  RagDoll: Kiitos muru, en luovuttanut ;)) Voitto voi kuule olla hyvin kaukana, mutta aina kannattaa yrittää :) Sitäpaitsi sain tuon kirjan, se riittää voitoksi. Mut olishan se nyt aika siistiä päästä Sakarin kanssa vähän jutskaan :)

  VastaaPoista