Ifolor.

Näin suloisella Monalla tässä taannoin postauksen Ifolor-kuvakirjakilpailuun liittyen ja kirjoitin samantien Ifolorille voisinko minäkin osallistua! :) En ole koskaan tehnyt tämmöisiä kuvakirjoja, vaikka on tuhatkymmenen kertaa pitänyt. Huomattavasti järkevämpi tapa säilöä ja katsella valokuviaan kirjasta, kuin hukata ne jonnekin kovalevyjen uumeniin. Olisi mukava kokeilla kuinka helppoa kirjan tekeminen onkaan ja mikä parasta, kilpailuun osallistujat saavat kirjan lisäksi palautetta "Huippistuomari" Sakari Majantieltä!Ideana on rakentaa kuvakirja valokuvista teksteillä väritettynä. Itse ajattelin, että häämatkamme voisi olla hyvä vaihtoehto "tarinaksi", koska Balin kuvat kertovat omaa, kivaa tarinaansa ja samalla saisin häämatkaltamme muiston kirjahyllyyn :)

Hiukan kiirettä tässä tulee pitämään, koska kilpailuaikaa on enää noin viikko ja kuulin asiasta vasta. Kaikki valokuvaukseen tai valokuviin liittyvät jutut ovat kuitenkin aina sen verran kiinnostavia, että eiköhän niille joku rako jostain löydy ;)

Pääpalkintona on Sakari Majantien ohjaama yksityisopetussessio valokuvauksesta, vau!


9 kommenttia:

 1. Hei Cherry! Tuo kuvakirjan teko oli kyllä ihan hauskaa, joskaan se ei käynyt ihan niin sekunneissa kuin mainoksessa näytetään... yllätys ;)
  Itse tein kirjat kahdesta matkasta ja ensimmäinen meni harjoitellessa, toista tehdessä osasin jo sommitella ja käyttää ohjelman ominaisuuksia vähän paremmin.
  Kannattaa varata muutama ilta! Plussana on tietysti se että samalla saa nauttia ihanista lomamuistoista tämän syksyn keskellä... :)

  VastaaPoista
 2. Voi että...mäkin olisin halunnut osallistua tuohon kisaan. Tsemppiä kuvakirjan tekoon ja toivottavasti voitat tuon palkinnon, joka on ihan huippu!

  VastaaPoista
 3. Cherry olet kyllä vahvoilla upeilla Bali-kuvillasi! :) Ifolor-kirjojen puuhailu on kyllä kivaa, mutta siihen tosiaan saa vierähtämään tovin jos toisen - onhan se nyt kiva sommitella kunnon teos kuvistaan. Pari kirjaa olen aiemmin tilannut ja olen ollut laatuun ja toimitukseen tyytyväinen. Onnea kilpailuun!

  VastaaPoista
 4. Itsekkin olen tehnyt jokaisen ulkomaanmatkani jälkeen kuvakirjan. Tosin itse olen tehnyt ne Extrafilmillä ja koska sommittelen aina sivut itse niin kyllä se helposti viikon urakka on. Hevosistani kokosin kuvakirjaa peräti kaksi kuukautta :D

  Onnea oikein paljon kisaan!

  VastaaPoista
 5. Katja: Siis mitä, ei onnistunutkaan viidessä minuutissa ;) Johan mulla menee pari tuntia, kun mietin, että mitä kuvia haluan sinne edes laittaa.. heh. Uskon kuitenkin, että kirjan tekeminen on tosi kivaa sitten kun sen oppii! Katsotaan nyt ehdinkö mukaan kilpailuun.. Päivät vaan hupenee töissä ja kuulin kilpailusta niin myöhään. Mutta vaikka en ehtisikään niin olisi kiva tehdä kirja kotiin :)

  Absolutely white: En tiedä millä perusteella he ovat kilpailijoita valinneet, mutta uskon, että pääsisit vielä mukaan! Sähän kuvaat jotain tsiljoona kertaa enemmän kuin minä ;) Tietysti aika alkaa kyllä loppua uhkaavasti.. Katsotaan ehdinkö itsekään! Palkinto on kyllä mielettömän kutkuttava.

  Petra Pauliina: Voi kiitos! Tosin en ole vielä kovinkaan vahvoilla, kun en ole töiden takia ehtinyt ollenkaan kirjan kimppuun. Toivottavasti pian! Totta, olis se kiva vähän miettiä miten ne kuvat asettelee eikä vaan roiskasta jotain ;) Kiva, kun kerroit kokemuksista! Kiitos!

  Maarit: Oi, sä oot saanut sit oikeesti aikaseksi eikä kuvat ole jääny unholaan! Mulla on aina ollut haaveena tehdä käsin niitä matkakirjoja, niin että sinne väleihin liimailisi pääsylippuja yms. Miten ollakaan en ole saanut aikaiseksi ;)
  Mulla on tässä nyt 4 päivää aikaa, että ehtisköhän vielä, jos olis nopea? ;)

  Kiitos muru!

  VastaaPoista
 6. Hei ihan super kiva!!:D Pidän sulle peukkuja!!!:)
  Mulla myös sama että kiirettä pitää… Niin monta juttua kesken ja toi tosiaan vie aika paljon aikaa… Laitahan joitakin kuvia sit valmiista tekeleestä:) Voin kuvitella kuinka upea sun luomuksesta tulee <3 Pidän sulle peukkuja muru <3 :)

  VastaaPoista
 7. Mona: Kiitos kultainen, toivottavasti pärjätään!! :)) Kauhea kiirehän siinä sitten lopulta tuli..huhheijaa. Mutta ei luovutettu :D Nyt jälkeenpäin olisi keksinyt vaikka mitä parempia ideoita, mut niinhän se aina on. Onneks voi tehdä vaikka toisen kirjan sit jostain muusta reissusta! Mä pidän sulle peukkuja!!! Ja onhan se nyt kiva saada pari kommenttia Sakarilta ihan muutenkin vaan!!!! :) Halitus <3

  VastaaPoista
 8. Voi vitsi miten ihana blogi!! :) Olet aivan älyttömän taitava valokuvaamaan, että ei voi kun ihailla :) Ihana blogi kaikenkaikkiaan, taidampa jäädä seurailemaan :) Ihanaa päivää sinulle :)

  VastaaPoista
 9. Merenhelmi: Heippa ihana! Oon myös käynyt sun blogissa ja pidin kovasti, ihana kun jätit kommenttia niin nytpä tulen jälleen vastavierailulle! :)
  Olet tosi kultainen, kiitos hirveästi kauniista sanoistasi <3 Kauneus on katsojan silmässä :) Ihanaa viikon jatkoa myös sinulle!

  VastaaPoista