Lähtisköhän se köhä jo?

Hain apteekista apuvoimia talven varalle :)

1. Möllerin tupla löytyy aina talvisin keittiön kaapista. Se sisältää terveyden kannalta tärkeitä omega-3-rasvahappoja sekä D-, A- ja E-vitamiineja. Omega-3-rasvahapot ovat tärkeitä sydämelle, verisuonistolle ja aivoille. D-vitamiini on välttämätön kalsiumin imeytymiselle. A-vitamiini vaikuttaa mm. näköön ja immuunitoimintaan. E-vitamiini on antioksidantti, joka suojaa kehon soluja hapettumiselta.

2. Tämä todistaa sen, että teen apteekissa usein myös heräteostoksia. Missäpä nainen ei osaisi shoppailla? Myös apteekissa.. Mansikan makuinen C+ Sinkki poretabletti liukenee veteen ja värjää sen vaaleanpunaiseksi. Tämä siis vahva C-vitamiinivalmiste, jossa mukana sinkkiä. C-vitamiinia 1000 mg ja sinkkiä 15 mg. Sinkillä on tärkeä merkitys flunssien ja allergioiden ehkäisyssä sekä yleisen vastustuskyvyn ylläpidossa. Sinkki auttaa pitämään myös hiukset ja kynnet terveinä.

3. Pitelin tätä kädessä, kun apteekin täti tuli sanomaan, että sillä lähtee kurkkukipu. En tiedä mistä se tiesi, että kurkku on kipeä, mutta mukaan se lähti siltikin. Echinasinkki sisältää auringonhattu-uutetta, acerolakirsikkauutetta, sinkkiä, anista ja mentolia. Makuaineena lakritsi. Echinasinkki vähentää vilustumistunnetta, lievittää yskää ja kurkun käheyttä. Auringonhattu ja sinkki lisäävät elimistön omaa vastustuskykyä, acerolan sisältämä luonnon C-vitamiini sekä anis ja mentoli helpottavat tukkoista oloa.

4. Lisää D-Vitamiinia vuorotyöläiselle, joka harvemmin ehtii treffeille auringon kanssa.

5. Meillä oli aikaisemmin niin isoja ja pahanmakuisia magnesiumtabletteja, että valitsin tällä kertaa nieltävän purtavan sijasta. Magnesium auttaa mm. lihaskramppeihin ja suonenvetoihin.


Vähän erilainen ostosesittely tällä kertaa ;) Kaikki tosin varmasti tietävät, että kannattaa syödä terveellisesti sillä nämähän eivät mitään korvaa, ovat vain lisiä. 

Lähteenä Yliopiston apteekki & Google.


Iloista viikonloppua! 

3 kommenttia:

 1. Aivan ihana toi sun banneri!

  T: uusi lukija :)

  VastaaPoista
 2. sulla on aivan ihana banneri!!:) <3

  VastaaPoista
 3. Tuike: Kaunis kiitos <3 Joku on ottanut kauniita kuvia :) Niin, ja tervetuloa tänne lueskelemaan tietysti :))

  Janette: Kiiiiiitos paljon,kiva kun tykkäät :) Ihanaa viikon alkua!

  VastaaPoista