Ahti ja valtakunta.

Ajattelin, että voisipa olla taas välillä matkakuvien vuoro, kun Suomessa tulee vain vettä. Siitäpä aasinsiltana siis vieraiden maiden vesille - jopa pinnan alle.

Kun tiedossa oli, että mitä todennäköisimmin aiomme snorklata häämatkalla pariinkin kertaan niin ajattelin, että tällä kertaa haluan myös ikuistaa meren pohjaa kuviksi asti. Aikanaan Australiassa meillä oli kertakäyttövesikamerat, mutta nyt halusin kyllä ihan 'oikean' kameran reissulle mukaan. Siispä kirjoitin Canonille ja kysyin josko heiltä voisi tämmöiselle matkalle vedenkestävää kameraa lainata. d10-mallinen kamera ilmestyikin oveni taakse melkein suoraan Cavan ja Lintun reissuilta :)

Lisäksi miehellä oli käytössä Olympuksen vedenkestävä malli - valitettavasti en muista sen tarkempia tietoja. Paljon kivempi, että molemmilla on omat kamerat niin kumpikin löytyy todennäköisemmin myös kuvista ;)
Tämän postauksen kuvat siis kuvattu näillä kyseisillä kameroilla!

Voi vitsit, että snorklaaminen on sit kivaa! Vaikkakin parin tunnin jälkeen alkaa jo kunto loppua, mutta uudestaan on päästävä aina pienen huilihetken jälkeen.
Meidän eteen ei Balilla tullut mitään mielettömiä koralliriuttoja - Ausseissa oli huomattavasti paremmat näköalat. Mutta siitäkin huolimatta nautittiin touhusta ja vietettiin 100% laatuaikaa :)

Tässä vielä lyhyt videopätkä pieneltä paratiisisaarelta - samoin tämäkin kuvattu siis Canonin d10-kameralla.


Isot kiitokset vielä Canonille kameralainasta!!


9 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia, etenkin nuo veden alla kuvatut. Mä haluun kans! :D

  VastaaPoista
 2. oi voi mitä kuvia <3
  aika kiva että sait tuon kameran :)

  ja jo toinen työpäivä näyttää menevän nettisurffailuun, oli ONNEKSI aika kepeä työhönpaluu ;)

  VastaaPoista
 3. Mitä maisemia... Thaimaassa kuvailin itsekin tuollaisen rantapätkän ja aina kurjalla säällä sitä on ihana katsella ja fiilistellä matkaa :) Meren kohina... <3

  Tämä d10 vaikuttaa myös oikein kelpo kameralta, tarvisin uuden pokkarin järkkärin rinnalle ja tämä voisi kyllä olla hyvä vaihtoehto. Veden pinnan yläpuolellakin kuvat näyttävät kivoilta!

  VastaaPoista
 4. Todella piristäviä kuvia,varsinkin näin syyspäivänä kun sataa! Ja kuvat ovat todella kauniita :)

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia!!! Matkakuume paheni entisestään :D

  VastaaPoista
 6. Varpunen: Hih, se on kyllä hauskaa kuvailla veden alla, vähän erilaista kun yleensä ;) Olispa vedenkestävä järkkäri :D

  Minna: Oli kyllä tosi kiva saada kamera lainaan niin sai vedenalaisen valtakunnankin kuvailtua. Maan päällä niitä kuvia tulikin otettua muutama tuhat..

  Mahtavaa kuulla, että oot hengissä siellä töissä ja rento alku ;) Niin se on parempikin, koska kiire ehtii varmasti tulla taas jossain vaiheessa. Halitus!

  Petra Pauliina: Sanos muuta! Vaikka tarkkuus ei olekaan ihan kympin luokkaa niin kyllä tosta ihan näkee missä on oltu ja melkein muistaa vieläkin sen lämmön ja aaltojen pauhun <3

  Veden pinnan alla on tietysti aina vähemmän valoa ja sameampaa, kun aallot pyörittää hiekkaa pohjasta, joten siinä mielessä normi ulkokuvat oli tarkempia. Miehen kamerassa näkyi vähän selvemmin nuo merenpohjan värit, mutta se voi hyvin johtua myös kameran käyttäjästä ;)

  Pokkari on kyllä hyvä olla olemassa, vaikka harvemmin sitä tulee normiarkena käytettyä. Jotenkin sitä on tottunut järkkäriin niin, että kantaa sitä välillä vaikka ja minne :)

  Anttis: Kiitos, tekis kyllä mieli mennä vähän varailemaan uusia lentoja..huoh ;)

  Elisabete: Kiva, toivoinkin, että ne vähän piristäis kun ulkona on helposti monta päivää ihan harmaata :) Iloista viikonloppua!

  Hama: No sanos muuta! Tulee ikävä tuonne takaisin ;) Kiva kun tulit käymään!

  VastaaPoista
 7. En tiennytkään että kameroita voi myös vuokrata. Saanko kysyä, paljonko vuokraus maksoi ja olisiko mahdollista saada noita Canonin yhteystietoja?

  Häämatkaterveisin, Emilia

  VastaaPoista
 8. Moi Emilia! Koska muutkin bloggaajat ovat kameroita lainanneen niin kirjoitin ja kysyin, josko se olisi mahdollista. Kyllä sinne voi mielestäni kuka vaan kirjoitella ja kysyä, jos omistaa esim. blogin, jossa kamerasta vähän kertoo ja kuvia sitten siellä näyttää :) Noin niinkun vastapalvelukseksi. Eli lainaus ei maksanut mitään :) Canonin sivuilta nappasin yhteystiedot ja sieltä sitten olivat edelleenlähettäneet minun sähköpostin oikealle ihmiselle, eli rohkeasti vaan ottamaan yhteyttä :)

  VastaaPoista