Retkipäivä.

Uhmattiin kaikkia luonnonlakeja ja lähdettiin aamulla koko päivän reissulle Etelä-Balille!
Hotellin respa varasi meille illalla paikan yhdelle 10 tuntiselle retkelle ja meidän ihana kuski tulikin hakemaan meitä yhdeksän hujakoilla matkaan. Ajateltiin ihan, että jossain odottelee iso joukko turisteja ja kävellään kaikki peräkanaa nähtävyyksiltä toiselle, mutta kappas kun en muistanut, että tässä maassa tourit on usein ihan private-juttuja :))


Kuski, Ketut, oli ihan mahtava tyyppi. Kertoi meille koko matkan pieniä ja suuria faktoja Balista ja balilaisten elämästä. Sellaisia juttuja, joita vois ihan hyvin lueskella kirjoista, mutta ne on paljon mukavampi kuulla suoraan paikallisen suusta. Kuten että Balilla kaikki talot on korkeintaan 4-kerroksisia tai ainakaan niitä ei saa rakentaa korkeammiksi, kuin kookospuu kasvaa :) Jos rakennus on korkeampi, kuin kookospuu, se on myös korkeampi kuin balilaisten temppelit. Tästä taas puolestaan ajatellaan, että silloin se ikään kuin saastuttaa temppeleiden pyhyyttä. Ehkä ymmärrätte mitä ajan takaa tällä epämääräisellä selitykselläni ;)


Päivä sisälsi mielenkiintoista snorklausta vuotavilla vehkeillä (nääh, ei se niin justiinsa, jos vähän suolavettä putkessa joka neljäs sekunti), lasipohjaveneilyä, kilpparifarmilla vierailua, temppeleitä, apinoita, uimarantoja,  korkeanpaikankammoa, hurjasti kiinalaisia turisteja kameroinensa, seafood-illallinen merenrannalla.. Kerrassaan kiva päivä!


Teki melkein mieli halata Ketutia, kun se illalla kurvasi hotellin pihaan ja huudahti "welcome hotel california!". Niin kiva opas se oli. Voitais melkein ajella sen kanssa vielä loppuviikosta joku keikka..

Miks toi pudotus näyttää ihan lällylle tässä kuvassa? Ei ollut!


Helteessä lenkkeilyn ja lattialla-on-vaan-reikä-vessojen jälkeen oli toki mukava päästä kunnon suihkuun ja mutustamaan appelsiinimarmeladileipää sängylle bloggerin pariin. Vielä olisin tahtonut tilata mangosmoothien, mutta mies kuukahti jo tuohon viereen. Ehkä mäkin vaan siirryn untenmaille ja yllätetään kaikki menemällä aamiaiselle jo samaan aikaan aina reippaiden kiinalaisten kanssa!

Sampai jumpa!


6 kommenttia:

 1. Aivan ihanan kuuloista! Mitä tuollainen privat tour maksaa?

  VastaaPoista
 2. Moi,
  minkä pituinen mahat olla ja minkä pitunen miehes on? :) ite oon kans pitkä ja hoikka, ja kengänkoko 41! :D kiva löytää joka vertainen täältä blogimaailmasta

  VastaaPoista
 3. En kestä, teidän oppaan nimi on Ketut! Ihanaa! Oon ollut kiinnostunu Balista siitä lähtien kun luin sen tietyn suosikkikirjan eli Eat Pray Love... Voin kuvitella, että paikka on täydellinen juuri häämatkalaiselle, ehkä minäkin sitten joskus... :)

  VastaaPoista
 4. Hauska tuo Ketut-juttu, kai olet lukenut EatPrayLoven? Jos et, tuon reissun jälkeen ainakin luet ;)

  VastaaPoista
 5. Pinja: Varmasti halvemmallakin saa, jos jaksaa nähdä vaivaa ja vertailla. Me otettiin tuo ensimmäisestä esitteestä joka sattu käteen ;) Oli about 65e yhteensä kahdelta, ja siihen kuului siis oma auto&kuski, kaikki sisäänpääsyt, sarongin lainaus, lounas ja illallinen ja tietty kaikki ne huvit mitä päivän aikana tehtiin :) Reissussa oltiin 10h. Ja opas oli ihan paras: otti meistä valokuvia, kiersi kaikki nähtävyydet meidän kanssa ja kertoi niistä sekä sitten noita muita tarinoita koko päivän ajan :) Tosi luotettava ja ihana tyyppi!

  Anonyymi: Mä oon 186cm ja mieheni on 187cm :) Mun kenkä on kans 41! Hih, tosiaankin kiva kun kirjottelit kommenttia. Harvoin tapaa "samankokoisia" kuin itse tai edes lähelle :)

  Petra Pauliina: Heh :D Ketut tosiaan :D Mutta se ei ole tässä maassa kovin kummosta sillä jokainen perheen neljäs lapsi (poika) nimetään Ketutiksi, eli niitä on aika paljon ;)

  Täällä voi kyllä tosi paljon vaikuttaa siihen millaisen loman itselleen rakentaa, eli onko häämatkalla vai muuten vaan reppureissaa. Asua voi viiden tähden hotelleissa tai sitten hostelleissa. Syödä voi tosi kalliisti tai tosi halvasti. Voi viettää aikaansa rauhallisissa paikoissa tai sitten niissä, joissa kuhisee ihmisiä. Eli tosiaan, mun mielestä hyvä häämatkakohde :)


  Anonyymi: Hih, olen lukenut.. tai oikeastaan täytyy todeta, että se jäi mulla kesken :( Johonkin keskivaiheille.. Mutta se on kuitenkin majaillut yöpöydällä ehkä vähän siihen malliin, että saatan lopetella sen vielä joku päivä ;)

  VastaaPoista
 6. Lue nyt ainakin se Bali/love-osa, jos Intia meinaa käydä puuduttavaks ;)

  VastaaPoista