Tykkään reissata.

Koska mun mielestä on aivan mahtavaa tutustua lähiseudun erinäisiin kohteisiin ja viettää miehen ja kameran kanssa aikaa, niin tutustuttiin tänään taas yhteen paikkaan. Reissu oli kyllä nopea ja se meni jotenkin niin, että mies halusi vähän ulkoilla ja mä sanoin, että haluaisin käydä Herttoniemen kartanon pihassa. Sit autoon ja hupsis, ollaan Herttoniemessä. Ei me missään sisällä edes käyty, mutta ilmeisesti siellä on museo? Ainakin ravintola Wanha Mylly löytyi!Housut Zara - T-paita Hennes - Neuletakki Hennes

Mies löysi tunnistelaattansa kolutessaan ullakolla ja minä nappasin sen heti omistukseeni ;) Ihan kiva noin, mutta vaihdan ehkä silti jonkun kivemman ketjun siihen..


Heh, mua naurattaa toi miehen kuva vieläkin. Se alkoi taas kävelemään tuolla puistossa Jim Carrey-kävelyä..tiedättekö sellasta tosi tyhmännäköistä? Mä olen nyt 5,5 vuotta nauranut samalle asialle. Voi päivää miten yksinkertainen olenkaan ;)Sellainen paikka siis Herttoniemen kartanon piha. Vihreetä oli, mutta niiiiin syksy, että luihin asti kylmäsi. 

Ainiin, varasin muuten kirjastosta Pääkaupunkiseudun retkeilyoppaan. Ehkä tuolta kirjasta löytyy kivoja kohteita seuraaville reissuille! Kirjan voi kyllä ostaakin, mutta itse tykkään käyttää kirjastoa. 

ps. kuvat on muuten otettu Canonin EF 50mm f/1.8. Ostettiin se miehen kanssa häälahjaksi itsellemme. Edullinen, pienikokoinen ja kiva objektiivi!


Nähdään ihanat!


7 kommenttia:

 1. hei cherry,
  jossakin kohtaa kertoilin, että fontti on liian vaaleaa, enkä nähnyt lukea sitä, mutta asia on nyt korjattu, kiitoksia sulle :-)

  ja onnea rouviintumisesta vielä :-)

  miten linssi on sulla pelannut ? mä tilasin itselleni sen eilen, ja innolla ootan, että pääsen kokeilemaan...mitä plussia ja miinuksia olet kokenut ?

  VastaaPoista
 2. Musta on kans tosi ihana ottaa kuvia eri paikoista, joskus täällä haluan mennä ottaa kuvia niin mies heti valittaa että mitähän täällä on kuvattavaa :D. No se on täällä kotosin ja mä taas en. Mutta musta onkin mukava mennä muuten vaan ottaa kuvia, ei tarvitse mitään ihmeellistä paikkaa olla. Voihan sitä ottaa jotain taide- tai maisemakuvia tai sitten kuvia joistain tietyistä taloista jne..

  Harvemmin jostain syystä tulee yksin lähdettyä ottamaan kuvia. Voishan sitä mennä vaikka autolla tai fillarilla johonkin ja ottaa kameran mukaan.

  VastaaPoista
 3. maj: Voi kun kiva kuulla, kiitti kun viitsit tulla kertomaan. Mukavaa, ettei tarvi maalailla enää tms :)

  Kiitos! On aika hassua olla rouva ;)

  Me ostettiin tuo linssi sen takia, kun mulla on jo 60mm makro, et jos toinenkin haluaa kantaa vähän kevyempää linssiä eikä aina sitä pidempää/painavampaa. Olen jo pitkään katsellut tuolla otettuja kuvia, kun linssi löytyy aika monelta bloggaajalta esimerkiks. Ja halpa hinta tietysti nopeutti ostopäätöstä. Itse olen kuvannut sillä nyt ihan pari kertaa enkä ole oikeastaan ajatellut edes sen syvemmin, että millainen se on ollut. Minusta se on hyvä peruslinssi ja siihen on helpot mahikset sen hinnan takia juuri. Onhan se myös ihanan pieni ja kevyt, outo oikeastaan, kun makrokin painaa niin 'paljon' enemmän :)) Myös f 1.8 antaa paljon enemmän valovoimaa noihin meidän muihin linsseihin verrattuna!
  Huonoa on ehkä juoksuzoomi ja välillä vaikeaa kun on niin lähellä kohdetta, mutta siihen olen toisaalta tottunut jo sen 60mm makroni kanssa, joten ei sekään nyt niin ihmeellistä. Hmm..täytyykin oikein pohdiskella mitä muuta huonoa siitä keksisin, vai keksinkö :)

  I'm Lacking: Se joka ei valokuvaa, ei näe paikoissa ja asioissa välttämättä mitään valokuvauksellista tai merkityksellistä! Mutta se joka kuvaa, saa usein tylsistäkin kohteista esiin jotain erityistä ;) Mun mielestä on ehdottomasti todella hauskaa mennä pääkaupunkiseudulla ristiin ja rastiin kameran kanssa. Ota ihmeessä joskus pyörä/auto/bussi alle ja hurauta jonnekin vaikka yksinkin, jos ei mies innostu. Ei jää hienot kuvat ja hyvä mieli sitten sen takia pois :)

  VastaaPoista
 4. Toi miehesi on ihan kuin Carrey! Hihii! hyvin imitoitu.:)

  VastaaPoista
 5. Alma: Taisin olla vähän myöhässä kuvani kanssa, mutta kyllä siitä vielä vähän näkyy :D Hassuttelijat elää pidempään ;)

  VastaaPoista
 6. heh, ok. mä sain oman linssini eilen, valovoimainen toki on ja kuvanlaatukin on hyvää hintaansa nähden, mutta koska en ole koskaan makro-linssiä ole käyttänyt, tuntuu oudolta "juoksennella" kohteiden perässä.
  pidän kokeilussa viikon verran
  ja jos ei oo mun juttu sittenkään, pistän palautukseen. :-)

  VastaaPoista
 7. maj: Katsele ja mietiskele ihmeessä, mutta se pointti vielä jäi kirjottamatta, että ei tuota ainoaksi linssiksi kannata jättää. Käyttäisin tuota vaan silloin, kun haluan ottaa lähempää kuvia tai silloin kun en jaksa kantaa mitään muuta mukanani. Kannattaa sitä linssiperhettä kuitenkin kasvattaa jollain muullakin, että voi esim zoomailla ihan omalta paikaltaan eikä tarvi juoksennella ja kuvaan mahtuu vähän enemmän tavaraa jo jollain 70-200mm linsseillä :) Kivoja kuvailuhetkiä :)

  VastaaPoista