Gili ja kilpparit.

Täällä taas pienoisen nettitauon jälkeen. Matkattiin nimittäin Ubudista kohti Gilin saaria eikä hotellimme sittenkään sisältänyt internet-mahdollisuuksia. Tais olla hyvä vaan niin keskityttiin sekin aika maisemiin ja toisiimme netissä surffailun sijaan!

On ollut ihanaa elää ilman kelloa eikä aikataulujakaan ole pahemmin järkätty. Lähdettiin reissuun muutenkin melko huonosti valmistautuneina, kun hääkiireet veivät kaiken ajan. Ei nimittäin ehditty lukea mitään niin Balista kuin Gileistäkään. Lähtöä edeltävänä iltana juostiin kirjaston ovista sisään klo 19.56 ja hätäpäissämme löydettiin yksi Bali & Lombok-kirja englannin kielellä vuodelta 2007. Sen ehdin avata lentokoneessa, joten tiesin suurinpiirtein minnepäin maailmaa lento suuntasi.. ehkä rahayksikkökin selvisi siinä vaiheessa ;) Rokotukset ja muut lääkitykset toki oli kunnossa - nekin viimeisellä viikolla hoidettiin. Onneksi jostain kantautui korviimme, että malarian estolääkitys voi tulla tarpeeseen ja tohtori varoitteli vielä edellistäkin kovemmin denguekuumeesta. Toistaiseksi ei olla podettu edes nälkää, saatikka sitten muita vaivoja. Toivotaan, että matka menisi hyvin loppuun saakka!
Gilin saarella (Trawangan) päästiin viimein nauttimaan ihanasta rantaelämästä, snorklauksesta ja ihan erilaisesta vilinästä verrattuna hiljaiseen Ubudin hotelliimme. Mulla meni ainakin puoli päivää selvitä siitä järkytyksestä miten paljon turisteja Gileillä oli. Tiesin kyllä, että Trawangan on kolmesta Gilin saaresta se "pahin" eikä valitettavasti ennätetty saada majoitusta muualta, mutta silti turistien määrä yllätti! Saari oli kyllä todella kaunis, vesi upean väristä ja paikka oikea lomailijan paratiisi.

Seuraavat kaksi päivää menikin sitten huomattavasti paremmin, kun allekirjoittanutkin oli jo selvinnyt alkujärkytyksestä ;) Vietettiin aivan ihanat päivät pyöräillen ja snorklaten. En edes jaksa laskea kuinka monta kertaa nukahdin rantahiekalle kuuman auringon alle. Voin ehdottomasti suositella Gilin saaria (kuten myös Ubudia!), jos letkeä ja nauravainen meno miellyttää. Jos olet parinkymmenen korvilla ja tykkäät myös iltameiningeistä, on Trawangan varmaan täydellinen paikka sinulle! Me ollaan jo niin vanhoja ja kankeita, että pari Bintangia riitti meille ja uni tuli heti auringonlaskun jälkeen ;)

Nyt on jälleen paikka vaihtunut ja olisi tarkoitus viettää viimeinen viikko Sanurissa samassa hotellissa. Olen vieläkin ihan äimistynyt näistä paikallisista, jotka tervehtivät joka välissä, jos satut hieman katsettasi nostamaan. Myös valkoinen hammasrivistö vilkkuu siellä ja täällä joka ainoa päivä :)

Nähdään!7 kommenttia:

 1. Aivan upeita kuvia! Jälleen kuin postikortista. Ah, tuollaisesta voi vain haaveilla. En usko, että sitä on olemassa ennen kuin näen itse omin silmin! ;) hihi.

  Nautiskele kaunokainen!

  VastaaPoista
 2. kuullostaapa upealta!! ihme että raaskit ylipäänsä koneen ääreen kokonaisen postauksen ajaksi :) hih, hauskaa ja rentoa loppumatkaa <3

  VastaaPoista
 3. RagDoll: Maisemat on kyllä olleet monta kertaa ihan mielettömät! Sitä aina ihailee kaikkea sellasta, jota ei kotimaassa näe; riisipeltoja, turkoosia vettä..

  Toivottavasti pääset itsekin pian reissuun jonnekin ihanaan paikkaan! Eikös aina pidä olla jotain mistä haaveilla ja jotain mitä odottaa ;)

  Me nautiskellaan, kiitos <3 Kohta ollaan taas siellä teidän raksuleiden kanssa Suomen kamaralla.. mutta ennen sitä hetkeksi uima-altaan reunalle ;)

  Minna: Hihi, kyllä tänne ennättää ja raaskii aina silloin tällöin, kun on vuorokaudet läpeensä täyttä lomaa! On sitten itsellekin muistoja näiden pienten postausten muodossa. 6 aikaan illalla auringon laskiessa ei ole niin kovin montaa muutakaan juttua, kun on koko päivän juossut jossain ;) Vielä on aikaa nauttia, onneksi <3 Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Blogissani on sinulle jotain, upeita kuvia!

  VastaaPoista
 5. Anskuliini: Jee, minäpäs kurkkaan :) <3

  VastaaPoista
 6. Hei, olemme lähdössä Balille loman viettoon. Matkalla on tarkoitus käydä Ubudissa ja suunnata sieltä Gilille. Huomasin, että olitte tehneet samoin, joten ajattelin udella, miten/mistä helpoiten matka Ubudista Gilille taittuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva reissu teillä tiedossa siis :) Balilla on paljon elämää, värejä ja uusia makuja.

   Mies hoiti meillä kaikki nuo matkaan liittyvät asiat, joten en tiedä niistä oikeastaan mitään. Mieskään ei enää onnistunut muistamaan mitään nimiä, mutta me mentiin Gilille veneellä ja matka kesti aika monta tuntia. Vaihtoehtona olisi ollut nopeampikin vene, mutta paikat oli jo täynnä. Gilille pääsee myös lentämällä viereisellle Lombokin saarelle ja sieltä sitten pikkupaatilla loppumatka :) Matkoja Gilille saa varattua varmasti useammankin firman kautta. He hoitivat kyydin Ubudista sinne paikkaan, josta vene lähti, joten riitti, että oltiin oikeassa paikassa oikeaan aikaan odottelemassa :) Helpoin keino on varmasti tuo lentäminen sillä venematka oli aika pitkästyttävä ja myös pomppuisa. Ihanaa matkaa teille!

   Poista